پنجشنبه، 29 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

تأسيس رسمي مذهب "پروتستان" توسط "مارتين لوتر" (1529م)

تأسيس رسمي مذهب "پروتستان" توسط "مارتين لوتر" (1529م)
پروتستان عنوان نهضتي ديني در عالم مسيحيت است كه در قرن شانزدهم ميلادي با هدف اصلاح ديني توسط مارتين لوتر آغاز شد. آغاز قيام مارتين برضد كليساي كاتوليك و استبداد روحاني، بر سر مسئله آمرزش گناهان از طرف كشيشان و پاپ بود. لوتِر آلماني نهضت خود را پس از آن آغاز كرد كه برخلاف دستور پاپ، كتاب انجيل را به زبان آلماني ترجمه كرد و درصدد شكستن طلسم تعصبات خشك مذهب كاتوليك بود. با ترجمه آلماني انجيل و نشر عقايد لوتر، بسياري از مردم به او گرايش پيدا كردند و علي‏رغم مخالفت كليساي كاتوليك، مارتين لوتر در يازدهم اوت 1529م، تأسيس رسمي مذهب پروتستان را اعلام كرد. لفظ پروتستان به معني معترض است. اين لفظ در ابتدا به چند تن از امراي امپراتوري مقدس اطلاق مي‏شد كه در مقابل تصميم مجلس مبني بر منع هرگونه تجديد نظر در دين، رسماً اعتراض‏نامه‏اي صادر كردند. آيين پروتستان در همه ممالك، اصول آزادي فردي در امور ديني و دنيايى، قضاوت شخصي و تساهل ديني در مقابل اطاعت از سنت و مقامات رسمي ديني را در بر دارد. اساس اين مذهب اين است كه فرد مسيحي فقط در برابر خدا مسئول است نه در برابر كليسا. پيروان پروتستانْ كتاب مقدس را بر همين اساس تفسير مي‏كنند و نظرياتشان درباره اعمال و وظايف كليسا و آيين‏هاي مقدسْ ناشي از همين ديدگاه مي‏باشد. از حدود پانصد سال پيش تاكنون فرقه‏هاي بي‏شماري در مسيحيت پديد آمده‏اند. پروتستان‏ها به رهبري متمركز عقيده ندارند و براي روحانيت مسيحي ارزش چنداني قائل نيستند. پروتستان‏ها بسياري از اعتقادات فرقه‏هاي ديگر را رد مي‏كنند و نوعي مسيحيت پيراسته را مي‏پذيرند. از جمله ويژگي‏ها و تفكر پروتستاني، فردگرايى، تاكيد بر آزادي فردي، تساهل و مدارا، تكيه بر توليد و گسترش ثروت، عبادت دانستن كار، موهبت الهي دانستن ثروت و ممدوح دانستن آن را مي‏توان برشمرد. آيين پروتستان امروزه عمدتاً در كشورهاي شمال اروپا شامل نروژ فنلاند و سوئد و در كشورهاي آلمان، انگلستان، فرانسه، سوئيس، مجارستان و بخش‏هايي از امريكا، حضور دارند. (ر.ك: 18 اوت)


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
بیشترین بازدید هفته
سقوط كابينه عوام فريب "جعفر شريف امامي" (1357 ش)
ظهر امروز تا ساعت18/15، حدود600 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان در سلف سرویس دانشگاه اجتماع کردند و در پایان ضمن درگیری با ماموران، حدود28نفر دستگیر شدند.(1357ش)
آیت‌الله حاج سید رضا فیروزآبادی مؤسس و بنیانگذار بیمارستان فیروزآبادی در شهر ری که از رجال خیر و باتقوا بود در سن 96 سالگی درگذشت. (1344 ش)
نبرد نینوا (627م)
سازمان عفو بین الملل با صدور بیانه ای در لندن اعلام کرد که محاکمه مخالفان سیاسی دولت ایران همچنان به طور غیر منصفانه انجام می گیرد.(1356ش)
به گزارش روزنامه کیهان، حدود 13 نفر در هاشم آباد تهران به جرم توزیع اعلامیه مارکسیستی و سردادن شعار از سوی مأموران دستگیر شدند.(1356ش)
برخوردهای مرزی ایران و عراق ادامه یافت. در این نبردها از ایران و عراق تعدادی کشته شدند و موضوع در سازمان ملل مطرح گردید(1352ش)
عده زیادی از جوانان ایرانی مقیم لندن در برابر سفارت ایران در لندن دست به تظاهرات زدند.(1352ش)
سناتور علیقلی هدایت فرزند مرتضی قلی صنیع الدوله اولین رئیس مجلس شورای ملی در سن 76 سالگی درگذشت(1353ش)
صبح امروز به مناسبت اربعین شهدای 19 دی، اکثر مغازه های بازار اصفهان تعطیل بود.(1356ش)