پنجشنبه، 29 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

مرگ "هانري بورْدو" رمان ‏نويس برجسته فرانسوي (1963م)

مرگ "هانري بورْدو" رمان ‏نويس برجسته فرانسوي (1963م)
هانري بورْدو، داستان‏سراي فرانسوي در 12 ژانويه 1870م در منطقه ساووا در اين كشور به دنيا آمد. وي در ابتدا براي تحصيل در رشته حقوق راهي پاريس شد اما به زودي آن را رها كرد و به كار ادبي پرداخت. بوردو سپس در محافل ادبي رفت و آمد كرد و با نشر مقاله‏هاي انتقادي، خود را به مردم شناساند، تا اينكه از سي سالگي كار اصلي خود يعني رمان نويسي و داستان‏سرايي را آغاز نمود. وي طي سال‏هاي بعد در حدود هفتاد اثر شامل رمان، نوشته‏هاي انتقادي و نمايش‏نامه منتشر كرد كه جامه پشمين، برف بر گام‏ها، خانه و ترس از زيستن از آن جمله است. بوردون در رمان ترس از زيستن، كه در سال 1921م منتشر ساخت به تحليل در مورد شخصيت داستان مي‏پردازد و نوعي از جامعه سطحي، خودبين و ابله را به تصوير مي‏كشاند. هم‏چنين در رمان خانواده روكوپار با استناد و تكيه به قوانين حقوقي، نقش آن در جامعه را بررسي مي‏كند. بوردون به عنوان يك وكيلِ آشنا با حقوق، يكي از مواد قانوني كه باعث ايجاد مشكلات فراواني براي بسياري از مردم شده بود، را دستاويز نوشتار خود قرار مي‏دهد. به نظر وي اگر كسي صاحب قدرتي اجتماعي، كه آن را يك ارزش مي‏داند، باشد، قادر به همه‏گونه چشم‏پوشي هست تا حيثيت خود را حفظ نمايد. بيشتر رمان‏هاي بوردو درباره مسائل خانوادگي طبقه متوسط در قالب شهرستان زادگاهش است وي طرفدار جدي اخلاق به شمار مي‏رفت و بر ضد بي‏نظمي‏هاي جامعه مبارزه مي‏كرد. بوردو در عالم سياست، مخالف سرسخت ناسيوناليسم مبتني بر تقدم منافع اجتماعي بر فردي بود و در عالم ادب، با ناتوراليسم كه در آن بيشتر به تقليد دقيق و مو به مو از طبيعت پرداخته مي‏شود، مخالفت مي‏نمود. با اين حال، منتقدان، از آثار او با لحني استهزاءآميز ياد مي‏كنند و از نظر اخلاقي، آنها را مبتذل مي‏شمارند. با اين وجود رمان‏هاي بوردو در محيط خانواده‏هاي متوسط سنّت‏پرست، خوانندگان فراواني داشته و از بيشتر داستان‏هاي او، فيلم سينمايي ساخته شده است. هانري بوردو سرانجام در 28 اكتبر 1963م در 93 سالگي درگذشت.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
بیشترین بازدید هفته
تبديل روز شمار تاريخ ايران از هجري شمسي به تاريخ مجعول شاهنشاهي (1354 ش)
انعقاد قرارداد "فين كن اشتاين" بين ايران و فرانسه در زمان "فتحعلي شاه قاجار" (1186 ش)
كشف عامل بيماري مالاريا توسط "آلفونْسْ لاوْران" پزشك فرانسوي (1880م)
وفات شيخ "محمدغزالي" دانشمند معاصر(1416 ق)
نخستین کارخانه ذوب آهن در اصفهان با حضور نخست وزیر شوروی افتتاح شد(1351ش)
پیمانی در (برست لیتوفسک) بین عثمانی و روسیه امضاء شد به موجب این پیمان طرفین تصمیم گرفتند خاک ایران را تخلیه کنند (1296ش)
عبدالحمید خان متین السلطنه نماینده سابق مجلس و مدیر روزنامه عصر جدید توسط اعضاء کمیته مجازات به قتل رسید. (1296ش)
به دستور ناصرالملک نایب السلطنه عده زیادی از مخالفین تبعید شدند.(1291ش)
رشید السلطان و حسین خان لله دو نفر از اعضاء کمیته مجازات بامداد امروز در میدان توپخانه به دار مجازات آویخته شدند (1297ش)
امین الضرب، ضیاء الواعظین، افراسیاب آزاد، فرخی یزدی، میرزاده عشقی و جمعی دیگر به علت مخالفت با قرارداد 1919 زندانی شدند (1298ش)