ناشناس
درمان اعتیاد به قمار چیه؟
سلام. من ۲۸ سالمه و ۳ سال اعتیاد به قمار اینترنتی پوکر و پیش بینی دارم که تمام زندگیه من رو گرفته. مشاوره های زیادی رفتم ولی فایده نداشته و اینکه از ۴ سال پیش به خاطر پنیک هنوز قرص میخورم پاروکستین و لاموتریژین دیگه نمیدونم چی کار کنم؟ هر وقت برنده ام خوشحالم بازنده افسرده و فکر به خودکشی خودم که فکر میکنم تنها راهش بستری هست شما نظرتون چیه؟ ممنونم
مشاور: احسان فدایی
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
پرسشگر گرامی؛ قبل از هر چیز بدانید که ترک هر رفتار یا تغییر آن، بستگی به اراده و تلاش فرد دارد؛ همچنین تغییر دادن رفتارهای گذشته، امری کند و تدریجی است و با گذشت زمان محقق می شود؛ اینگونه نیست که به صورت غیر طبیعی و معجزه وار و انجام دادن کاری خاص، شما بتوانید به سرعت رفتاری را که در شما نهادینه شده ترک کنید. این را نیز بدانید که رفتارهای ما تابع اندیشه های ماست؛ اگر اندیشه ای صحیح در وجود ما شکل بگیرد، رفتارهای ما نیز شکلی صحیح به خود خواهد گرفت. پس شما باید بیشتر روی این موضوع کار کنید و حقیقتاً به این باور برسید که قمار را خداوند بی دلیل حرام نکرده و دارای مضرات فراوانی برای فرد و اجتماع است.
برادر عزیز! قمار کردن، یقیناً شیطان شادکن است و مورد رضایت خدا نمی باشد و باعث خسران شما در دنیا و آخرت می شود. کمی روی این موضوعات تفکر کنید، تا اراده تان برای ترک این عمل حرام و گناه تقویت گردد. در ادامه مطالبی دیگر تقدیم تان می شود که توجه به آن ها در تقویت اراده و ترک این رفتار موثر است :
1. حس برتری جویی خود را به سمت مسائل دیگر بکشید؛ تحصیل، ورزش، عبادت و ... ؛ البته مراقب باشید که این حس شما را گرفتار رذایل اخلاقی چون تکبر و غرور منفی نکشد و تواضع و فروتنی خود را همیشه حفظ کنید. این ضرب المثل را فراموش نکنید که درخت هر چه پربار تر و سنگین تر باشد، افتاده تر خواهد بود.
2. به این نکته توجه کنید که قمار باز همیشه بازنده است، چون اگر ببرد حریص تر می شود که باز هم قمار کند و به یقین او همیشه برنده نخواهد بود و در دفعه های بعدی خواهد باخت! از آنجا که این ثروت باد آورده است- نه نتیجه کار و کوشش- قدر آن را ندانسته و چه بسا به زودی آن را از دست بدهد. از نظر اخلاقی هم قساوت قلب می خواهد که کسی اموال و دارایی و گاهی تمام دارایی دیگری را بگیرد و او را به روز سیاه بنشاند وارد شده است. از دیگر سو کسی که می بازد می کوشد برای جبران شکست روحی و مادی خود بازی را ادامه دهد و چون عصبانی شده چه بسا تمام زندگی خود را ببازد (حتی هستند افرادی که ناموس خود را به قمار می گذارند و می بازند!) و برای تسکین شکست و ناراحتی های خود به انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی کشیده شود شاید به همین جهت است که در آیات مربوطه در قرآن شراب و قمار با هم آمده است. کمی روی بازتاب روانی قمار که به آن اشاره شد تفکر کنید.
3. یکی از کارهای اساسی برای تقویت اراده و ترک این رفتار، تلقین جملاتی است که به شما نیرو و انرژی روانی می دهد. یعنی هر روز جملاتی که انرژی مثبت دارند در ذهنتان مرور کنید و حتی به زبان بیاورید. جملاتی مانند: « من اراده لازم برای ترک این گناه را دارم» ، « هیچ چیز نمی تواند اراده ام را متزلزل کند» ، « اراده ام هر روز محکم تر می شود» ، «بر من لازم است که قمار را ترک کنم و گرنه زندگی دنیایی و اخرویم نابود می شود؛ و ... .
4. هرگز در این راه نا امید نشوید و تا تا ترک کامل این عمل تلاش کنید.
5. هر روز صبح زود حداقل بیست دقیقه، به طور مرتب و در ساعتی معین ورزش کنید. بیدار شدن در صبح زود و ورزش کردن، تأثیر بسیار خوبی بر تقویت اراده دارد.
6. سعی کنید اوقات فراغت خود را با امور مشروع و لذت بخش پر کنید : انجام کارهای مورد علاقه، انجام ورزش های مفرح، رفتن به مسافرت، معاشرت با دوستان خوب و ...
7. باور کنید همانند دیگر انسانها از توانمندیهای بسیار برخوردارید و از دیگران کمتر نیستید. فراموش نکنید نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیشتر است و نباید خود را دست کم بگیرد. تصمیم خوب و عمل به آن، در پرتو تکیه بر قوتها، جبران ضعفها و احساس توانمندی شکل می گیرد.
8. اگر در انجام کارها و تصمیماتتان سستی کردید، خودتان را جریمه کنید؛ مثلاً برای مدتی خودتان را از کارهایی که دوست دارید محروم کنید کارهایی مثل تماشای تلویزیون، استفاده از کامپیوتر و ... .
9. از خواب زیاد، پرخوری و دیگر اسباب تنبلی و سستی اراده بپرهیزید.
10. با کسانی که روحیه و اراده ای قوی دارند دوست شوید تا اراده شما نیز قوی گردد. شما باید از چنین دوستانی الگو برداری کنید.
موفق و سربلند باشید.