ناشناس
مشکلم اینه که توی خانواده شوهرم دست دادن با برادر شوهر عادیه" و من که این کار رو نمی کنم باید چیکار کنم؟
با سلام.خانواده ی شوهرم مذهبی نیستند. عروس آنها با برادر شوهران راحت دست می دهد و وقتی من عروس آنها شدم اصلا دست ندادم با برادر شوهرانم. احساس می کنم از اینکه خیلی از مسائل را رعایت می کنم، زیاد از من خوششان نمی آید. میدونم چطوری رفتار کنم. حتی یک سری در یک مهمانی برادر شوهر بزرگم با همه خانومها به ترتیب دست داد دستش رو به طرف من هم دراز کرد ولی من دست ندادم خودش فهمید. احساس می کنم ناراحت شد.
مشاور: احسان فدایی
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر وقدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
ازدواج یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر جوانی باید در زندگیش بگیرد و اگر در این انتخاب و تصمیم بسیار مهم درست و منطقی عمل کند آینده روشنی را برای خود رقم زده است و الا تا آخر عمرش خودش را سرزنش می کند که چرا ... .لذا با توجه به اهمیت این امر لازم است که فرد تمام تلاش خودش را بکند تا انتخاب مناسبی داشته باشد. در حقیقت اعتقادات هر فرد درون مایه وجودی او را مشخص کرده و «تضاد» در اعتقادات تنش های و اختلافات زیادی در روابطی همچون زندگی مشترک ایجاد خواهد کرد. رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نیز در این زمینه می فرمایند: «مرد مؤمن، کفو و همتای زن مؤمن است؛ و مرد مسلمان، همتای زن مسلمان.» (وسائل الشیعه، ج14، ص44.)
به هر حال، میزان پایبندی به اعتقادات دینی و باورهای مذهبی نقش مهمی در استحکام و پایداری ازدواج و خانواده ایفا می کند و پرواضح است که اختلافات اعتقادی ممکن است مشکلات متعددی در زمینه سبک تربیت فرزند، شیوه زندگی، فعالیت های اوقات فراغت، نوع روابط و معاشرت ها و پوشش به وجود آورد؛ زیرا عقاید دینی، بخش مهمی از فرهنگ و ذهنیت یک فرد را در جامعه ما تشکیل می دهند. قاعده کلی آن است که همسر آدمی باید همان گونه که حق است تربیت شده باشد نه آنکه مثلا در منزل همسرش بخواهد تربیت شود؛ زیرا تجربه نشان داده آنهایی که همسر مناسب و تربیت یافته انتخاب نموده اند در ادامه زندگی با مشکل مواجه می شوند چه رسد به آنکه همسری بخواهد همسرش را در منزل خود( بر اساس شاخصه های مورد نظرش ) تربیت نماید؛ لذا بهتر است وضعیت فعلی طرف مقابل را دیده و به این دل خوش نکرد که مثلاً بعد از ازدواج مسأله حل گردد.
خواهر گرامی! تقید و پایبندی دینی شما بسیار قابل ستایش و تحسین است و امیدواریم همواره در مسیر دین ثابت قدم باشید. درست است که ممکن است خانواده همسرتان این رفتار شما را به تمسخر گرفته و یا از شما خوششان نیاید ولی نباید ناامید شوید و اجازه دهید که آنها دینداری شما را تحت تأثیر قرار دهند بلکه سعی کنید بر همین منوال ادامه دهید. البته اگر بتوانید در موقعیت های اینچنینی قرار نگیرید بهتر است و اگر هم بتوانید حرمت این ارتباطات را به جمع خانواده تفهیم کنید قطعا اجر بیشتری خواهید برد.
موفق و پیروز باشید.