پرسش :

درباره چسب‌هاي ضدبارداري توضیحاتی بدهید.


پاسخ :
1. چسب‌هاي ضدبارداري شبيه چسب‌هاي زخم هستند اما شکل آنها به صورت مربع است. اين چسب‌ها را مي‌توان روي شکم، نشيمنگاه، بازو يا پشت چسباند. به مدت سه هفته بايد هر هفته اين چسب‌ها را عوض کرد و يک چسب جديد به کار برد، يک هفته هم نبايد از چسب استفاده کرد بنابراين طي يک ماه، فقط سه هفته بايد از چسب استفاده کرد.
2. چسب‌هاي ضدبارداري عمل خود را با آزادکردن تدريجي ترکيبي از هورمون‌هاي استروژن و پروژسترون از طريق پوست انجام مي‌دهند. اين هورمون‌ها با جلوگيري از رهاشدن تخمک از تخمدان‌ها وغليظ‌کردن ترشحات رحم موجب جلوگيري از بارداري مي‌شوند.
3. درصورت مصرف صحيح اين چسب‌ها، تا حدود 93درصد در جلوگيري از بارداري موثر هستند اما در خانم‌هاي چاقي که وزن آنها بيشتر از 90 کيلوگرم است، تاثير اين چسب‌ها کمتر و در حد 92 درصد است.
4. طي پنج روز اول قاعدگي مي‌توانيد استفاده از چسب‌هاي ضدبارداري را شروع کنيد. در همان روزي از هفته که چسب را مي‌چسبانيد بايد در هفته آينده آن را عوض کنيد (براي مثال شنبه تا شنبه). قسمتي از پوست که مي‌خواهيد چسب را روي آن بچسبانيد بايد تميز و خشک باشد.
5. براي جلوگيري از تحريک پوست، هر بار که مي‌خواهيد چسب را بچسبانيد بايد در جاي ديگري آن را بچسبانيد. هيچ‌گاه چسب را روي پستان‌ها نچسبانيد. سعي کنيد چسب را در محل‌هايي از پوست بچسبانيد که بر اثر پوشيدن لباس‌هاي تنگ دچار مالش وسايش نشود.
6. اگر از هنگامي‌که چسب کنده‌شده‌ است، بيشتر از24ساعت نمي‌گذرد، مي‌توان آن را دوباره چسباند و يا از يک چسب نو استفاده کرد اما اگر از زمان کنده‌شدن چسب، بيش از 24 ساعت مي‌گذرد، بايد در آن ماه از روش ديگري براي جلوگيري از حاملگي استفاده کرد.
7. بعضي ازخانم‌ها ممکن است دچار عوارض جانبي شوند از جمله: تحريک يا قرمزشدن پوست در محل چسباندن چسب، خو‌ن‌ريزي‌هاي نامنظم، بالا رفتن فشار خون، مشکلاتي در استفاده از لنزهاي تماسي چشم، تهوع، سردرد، حساس‌شدن پستان‌ها، تغييرات خلق و خوي، درد‌هاي شکمي.
8. مصرف داروهاي آنتي‌بيوتيک، داروهاي ضدتشنج، داروهاي ضدميگرن و ضدسل مي‌توانند موجب کاهش تاثير چسب‌هاي ضدبارداري شوند.
9. استفاده از چسب‌هاي ضدبارداري اين است که آسان است، در هرماه به مدت سه هفته استفاده مي‌شوند و تاثيري در فعاليت جنسي ندارند.
10. چسب‌هاي ضدبارداري از انتقال بيماري‌هاي مقاربتي مانند ايدز جلوگيري نمي‌کند، خطر وقوع سکته قلبي و سکته مغزي را افزايش مي‌دهد، نياز به نسخه پزشک دارد.

منبع: http://www.salamat.com
نسخه چاپی