شنبه، 23 اسفند 1393

پرسش :

آيا بهشت براي بهشتيان ملالت آور نيست؟

پاسخ :
قرآن در مورد قيامت مي ‏فرمايد : « لايبغون عنها حولا »(1) چون اين توهم در ذهن اشخاص پيدا مي ‏شود كه حالا ما بهشت رفتيم، بهشت براي انسان يك سال، دو سال، ده سال، صد سال، هزار سال لذت‏ داشته باشد، بعد عادي مي‏ شود ، وقتي عادي شد ديگر خستگي ‏آور مي ‏شود(انسان مي ‏گويد )عجب جاي ملالت‏ آور و خستگي‏ آوري است! قرآن مي‏ گويد: «لايبغون عنها حولا » غصه اين را نخوريد،اگر كسي آنجا بيايد ديگر تحول‏ ازآنجارا نمي‏ خواهد.
سرّ مطلب اين است‏ كه مهماندارش خداست. محال است انسان از خدا بيزار شود و غير او را بخواهد. از هر چيزي بيزاري پيدا مي‏ شود براي اينكه انسان مي‏ خواهد به خدا برسد، همين ‏قدر كه يك ارتباط و اتصالي به او پيدا كرد، آن وقت ارزش‏ بهشت براي او اين نيست كه آنجا خوردن و پوشيدن و لذت‏ جنسي هست، ارزشش اين است كه سفره كرامت و پذيرايي اوست، حس مي‏ كند و تا ابد هم‏ حس مي‏ كند كه دارد به دست او پذيرايي مي‏ شود. اين ديگر خستگي ‏آور نيست. «قد احسن الله له رزقا»(2) خداست كه براي او رزق و روزي را نيكو گردانيده است . اين همان مقام رضوان الهي است كه اگر كسي به مقام رضوان‏ الهي برسد ، به مقامي كه خدا از او راضي باشد و او به مقام رضاي پروردگار برسد ، براي او تنها چيزي كه هدف و مقصد است رضوان پروردگار است ، كه‏ در آيات متعدد قرآن روي اين موضوع تكيه شده است چنانكه مي فرمايد« و رضوان من الله‏ اكبر» .(3)

پی نوشتها:
1. سوره كهف، آيه 108
2. سوره طلاق،آيه 11
3. سوره توبه، آيه 72

منبع: آشنايي با قرآن، مرتضي مطهري، ج 8، صص 60-61