يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

اصالت خانوادگي يعني چه و نقش آن در ازدواج چيست؟ منظور چيست؟

پاسخ :
اصالت خانوادگي يعني خانواده اي که سلامت نفس دارد ، خانواده صالح با ارزشهاي اخلاقي ، و خانواده خوبي باشند . اگربخواهيم دامنه آن را گسترش دهيم . اول پدر و مادر هستند و بعد خواهر و برادر و بعد پدر بزرگ و مادر بزرگ ، عمو ، عمه ، خاله و دايي و ...هر قدر گستره اين اصالت بيشتر باشد ، خانواده ارزشمندتري هستند . خانواده با اصالتي باشند يعني پدر و مادر و خواهر و برادر خوبي داشته باشند . حالا چرا بايد اين طور باشد ؟ روايت عجيبي داريم . چرا اين قدر تاکيد شده ؟ بخاطر ژن و وراثت است . چون براي ما ثابت شده است که ما بسياري از ويژگي شخصيتي مان را از وراثت مي گيريم . از پد ر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ و عمو و دايي و عمه و خاله مي گيريم و بعد بچه هاي ما هم ، از اين ها ژن مي گيرند . علت اصرار بخاطر همين است . اگر طرفي را که مي خواهيم با او ازدواج کنيم ، پدر و مادر خوبي داشته باشد ، ويژگي شخصيتي خوبي داشته باشد ، او از پدر و مادرش اين ويژگي شخصيت را مي گيرد و به بچه ها منتقل ميکند .
روايت داريم : تزوجوا في الهجز الصالح فان عرق دساز . در خانه خوب ازدواج کنيد . عرق يعني همان ژن ، اثر گذار است . رسول اکرم (ص) : مي خواهيد براي نطفه تان انتخاب کنيد ، دقت کنيد انتخاب درست داشته باشيد . چون خانم ها براي شما ، بچه اي شبيه برادرشان مي آورد . ما توصيه مي کنيم هر کس در حد اصالت خانوادگي خودش انتخاب کند . ما مي گوييم در خور خانواده خودتان باشد . مثلا اگر ميزان اصالت خانوادگي شما بيست است ، حق شماست که جايي خواستگاري برويد که اصالت خانوادگي آنها هم ، بيست باشند . پس خانواده ها خوب است از نظر اصالت هم کفو هم باشند . حالا بحث ديگري هم است . دختر خانم يا آقا پسري خوب هستند . ولي خانواده خوب ندارد و خانواده اصيلي ندارد و ارزش هاي اخلاقي در خانواده اش نيست . ما اين را منع نمي کنيم . البته دختر خانم از آنها ، ويژگي شخصيتي را گرفته ولي ممکن است روي خودش کار کرده است . باز اين جهت هم خوب است هم کفو هم باشند . خداوند براي هر کس هم کفوي آفريده و الان دارد نفس مي کشد .
منبع:پاسخ از حجت الاسلام حسين دهنوي

نظرات کاربران