دوشنبه، 31 فروردين 1394

پرسش :

محاصره پيامبر(ص)و بني هاشم درشعب ابي طالب چگونه شروع شد؟

پاسخ :
سران قريش كه از نقشه‏ هاى قبليه خود نتيجه نگرفتند،پيغمبر را سخت تحت مراقبت قرار دادند واز هر فرصت براى آزار رساندن به آن حضرت خوددارى نمى ‏كردند.سران هر قبيله، افراد مسلمان خود را شكنجه مى ‏دادند و آنها را وا مى ‏داشتند كه از اسلام و پيغمبر برگردند.
پيغمبر هم كه وضع را چنين ديد موضوع را با ابوطالب عموى خود در ميان گذاشت و هردو صلاح را در آن ديدند كه براي دورى از قريش و حفظ از گزند آنان كليه مردان وزنان بنى هاشم به دفاع از پيغمبر پناه به دره‏اى واقع در بيرون مكه ببرند.
دره را در زبان عربى «شعب‏» مى‏ گويند، و بعدها اين دره معروف به «شعب بنى هاشم‏» يا « شعب ابى طالب‏» شد.
تمام افراد بنى هاشم اعم ازآنها كه مسلمان شده بودند يا غيره مسلمانان آنها فقط روز غيرت قبيله‏اى به دعوت ابوطالب حاضر شدند در دره از پيغمبر حمايت كنند.
ابوطالب كه آگاهى يافت قريش در آزار رساندن به پيغبر تا سرحد كشتن او برآمده‏ اند، حضرت را با زن و بچه و تمامى افراد بنى هاشم به دره درآورد، و خود و دو فرزندش على (عليه السلام) و جعفر شب‏ها به حفاظت از متحصنين پاس مى ‏دادند.

منبع:تاريخ اسلام ازآغاز تا هجرت ص230/علي دواني.