دوشنبه، 31 فروردين 1394

پرسش :

راضيه لقب حضرت زهرا (س) به چه معناست؟

پاسخ :
حضرت فاطمه‏ ى زهراء عليهاالسلام داراى صفت رضا بود، يعنى هر سختى و مصيبت و رنجى را كه خداوند براى او مقدر كرده بود، تحمل مى‏ كرد و به آن راضى بود. ما سراسر زندگى پر بركت فاطمه ‏ى زهرا عليهاالسلام را مملو از غم مى ‏بينيم، اما هيچ‏گاه سخنى از اعتراض و نارضايتى به ميان نمى ‏آورد. در تمام اين وقايع دردناك، فاطمه عليهاالسلام به مقدرات خداوند تن درمى‏ دهد و كوچك ترين اعتراضى ندارد، البته ايشان به بهانه‏ ى تقدير، دست از مبارزه با غاصبان ولايت و فدك نكشيدند و به وظيفه‏ ى خود عمل نمودند.
فاطمه‏ ى زهرا عليهاالسلام بر سختيهاى دنيا خرسند بود:
عن جابر بن عبداللَّه قال:
«دخل رسول‏اللَّه صلى اللَّه عليه و آله على فاطمة و هي تطحن بالرحى و عليها كساء من حملة الإبل، فلما نظر إليها قال: يا فاطمة! تعجلي فتجرعي مرارة الدنيا لنعيم الآخرة غداً. فأنزل اللَّه «و لسوف يعطيك ربك فترضى.»
جابر بن عبداللَّه گويد: پيامبر صلى اللَّه عليه و آله و سلم وارد منزل فاطمه‏ ى زهرا عليهاالسلام شدند در حالى كه عبايى از پشم شتر بر دوش حضرت فاطمه عليهاالسلام بود و با دست آسيا مى‏ كردند.
پيامبر نگاهى به فاطمه‏ ى زهرا عليهاالسلام نمودند و فرمودند: عجله كن و تلخي هاى دنيا را تحمل كن تا فردا (در بهشت) به نعمتهاى آخرتى نائل گردى، چرا كه خداوند بر من نازل كرده است كه آن قدر پروردگارت به تو مى ‏بخشد كه تو راضى شوى، و لسوف يعطيك ربّك فترضى.»

منبع:فاطمه‏ ى زهراء عليهاالسلام بهجة قلب المصطفى، ج 1، ص 189 از الدر المنثور، ج 8، ص 543 في ورة الضحى.