شنبه، 5 ارديبهشت 1394

پرسش :

دو وجه شباهت حضرت علي (ع)با حضرت مسيح (ع) چيست؟

پاسخ :
در ميان شخصيت‏هاي بزرگ جهان هيچ كس به اندازه‏ي حضرت علي (ع) مورد داوريهاي ضد و نقيض واقع نشده، درصحنه ‏ي جذب و دفع، محل توجه دو قطب مخالف قرار نگرفته است. از ميان شخصيت‏هاي عظيم انساني شايد فقط حضرت مسيح (ع) را بتوان از اين حيث مانند حضرت علي (ع) دانست، زيرا وي نيز، در قلمرو دوستي و دشمني،توجه دو گروه كاملاً متضاد را به خود جلب كرده است و از اين لحاظ يك نوع مشابهت ميان اين دو رهبر آسماني مشاهده مي‏ شود.
يك مشابهت ديگر نيز ميان حضرت علي (ع) و حضرت مسيح (ع) وجود دارد و آن مكاني است كه اين دوشخصيت در آنجا ديده به جهان گشودند.
مسيح (ع) در سرزمين مقدسي به نام «بيت اللحم» (كه غير از بيت المقدس است) به دنيا آمده و از اين لحاظ بر سايرپيامبران بني اسرائيل يك نوع برتري يافت. و سرور آزادگان در سرزمين مقدس مكه و در خانه خدا، كعبه، به طور اعجازآميز ديده به جهان گشود و از قضا در خانه‏ ي خدا (مسجد كوفه) نيز شربت شهادت نوشيده و در برابر آن «حسن مطلع» برخوردار از «حسن ختامي» شد كه كاملاً بي سابقه بوده و شايسته است كه در وصف او گفته شود: «نازم به حسن مطلع و حسن ختام او».

منبع:فروغ ولايت ص11و13/آيت الله سبحاني