شنبه، 5 ارديبهشت 1394

پرسش :

آيا پيامبر(ص) هنگامي كه براي عبادت به غار حرا مي رفت حضرت علي (ع)را با خود مي برد؟

پاسخ :
عنايت شديدي كه پيامبر نسبت به حضرت علي داشت آيا او را همراه خود به آن محل عجيب عبادت و نيايش مي‏ برد يا او را در اين مدت ترك مي‏ گفت؟
قراين نشان مي ‏دهد از هنگامي كه پيامبر اكرم (ص) حضرت علي (ع) را به خانه ‏ي خود برد هرگز روزي او را ترك نگفت. مورخان مي ‏نويسند:
علي آنچنان با پيامبر همراه بود كه هرگاه پيامبر از شهر خارج مي ‏شد و به كوه و بيابان مي‏ رفت او را همراه خودمي برد.
ابن ابي الحديد مي‏ گويد:
احاديث صحيح حاكي است كه وقتي جبرئيل براي نخستين بار بر پيامبر نازل شد و او را به مقام رسالت مفتخرساخت علي در كنار حضرتش بود. از روزهاي همان ماه بود كه پيامبر براي عبادت به كوه حرا رفته بود.
امير مؤمنان، خود در اين باره مي‏ فرمايد: «و لقد كان يجاور في كل سنة بحراء فأراه ولايراه غيري...».
پيامبر هر سال در كوه حرا به عبادت مي ‏پرداخت و جز من كسي او را نمي ديد.
اين جمله اگر چه مي‏ تواند ناظر به مجاورت پيامبر در حرا در دوران پس از رسالت باشد ولي قراين گذشته و اينكه مجاورت پيامبر در حرا غالباً قبل از رسالت بوده است تأييد مي‏ كند كه اين جمله ناظر به دوران قبل از رسالت است.

منبع: فروغ ولايت ص19 آيت الله سبحاني