شنبه، 5 ارديبهشت 1394

پرسش :

نظر ابن ابي الحديد درباره فداكاری حضرت علی (ع) در جنگ احد چيست؟

پاسخ :
هنگامي كه غالب ياران پيامبر پا به فرار نهادند فشار حمله‏ ي دشمن به سوي آن حضرت بالا گرفت. دسته ‏اي از قبيله‏ ي بني كنانه و گروه ي از قبيله‏ ي بني عبدمناف كه در ميان آنان چهار قهرمان نامور بود به سوي پيامبر هجوم آوردند. در اين هنگام حضرت علي پروانه‏ وار گرد وجود پيامبر مي‏ گشت و از نزديك شدن دشمن به او جلوگيري مي‏ كرد. گروهي كه تعداد آنان از پنجاه نفر تجاوز مي ‏كرد قصد جان پيامبر كردند و تنها حملات آتشين حضرت علي بود كه آنان را متفرق مي كرد. اما آنان باز در نقطه ‏اي گرد مي ‏آمدند و حمله ‏ي خود را از سر مي ‏گرفتند در اين حملات، آن چهار قهرمان و ده نفر ديگر كه اسامي آنان را تاريخ مشخص نكرده است كشته شدند. جبرئيل اين فداكاري حضرت علي (ع) را به پيامبر(ص) تبريك گفت و پيامبر فرمود: «علي از من و من از او هستم».

منبع: فروغ ولايت آيت الله سبحاني ص93