يکشنبه، 6 ارديبهشت 1394

پرسش :

وقتي اسرا را بردند شام آن‌ها را كجا نگهداري مي‌كردند؟ اين خرابه شام چجور جايي بوده؟

پاسخ :
اين مكان چنان بود كه ايشان را از گرما و سرما حفظ نمي‌كرد. فاطمه بنت‌علي مي‌گويد: «يزيد دستور داد كه اهل‌بيت امام حسين را به همراه علي بن‌الحسين در مكاني زنداني كردند كه از گرما و سرما در امان نبودند چنان كه صورت‌هاي ايشان پوست انداخت».[1] محمّد بن‌علي حلبي از امام صادق (ع) نقل مي‌كند: وقتي علي بن‌الحسين به همراه اسراي اهل‌بيت را به شام نزد يزيد آوردند (او و اسراي اهل‌بيت ـ ع ـ) را در خانه‌‌اي [خراب] جاي دادند [ميزان خرابي اين مكان به حدي بود] كه برخي از اسرا گفتند ما را در اين خانه جاي داده‌اند تا بر سر ما فرو ريخته و بدين وسيله ما را بكشند. [2]

پی نوشتها:
[1]. سيد ابن‌طاووس، المهلوف علي قتلي الطفوف، ص219؛ ابن‌نما حلّي، مُثيرالاحزان، ص103 ـ 102.
[2] . محمّد بن‌حسن بن‌فروخ الصفار، بصائر الدرجات، ص337-338؛ و با اندكي تفاوت: محمّد بن‌جرير طبري، دلائل الامامة، ص88.
منبع:سایت انوار طاها