شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

شانه كردن ريش چه فايده ای دارد؟

پاسخ :
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الثَّوبُ النَّقِيُّ يَكبِتُ العَدُوَّ ، وَالدُّهنُ يَذهَبُ بِالبُؤسِ ، وَالمَشطُ لِلرَّأسِ يَذهَبُ بِالوَباءِ ،
قالَ : قلتُ : ومَا الوَباءُ؟
قالَ : الحُمّى ، وَالمَشطُ لِلِّحيَةِ يَشُدُّ الأَضراسَ .
امام صادق عليه‏السلام :
«جامه پاكيزه ، دشمن را در هم مى‏شكند ، چرب كردنِ پوست ، سختى را از ميان مى‏بَرَد و شانه كردن سر ، وبا را دور مى‏كند» .
راوى گويد كه پرسيدم : وبا چيست؟
فرمود : «تب . شانه كردن ريش ، دندان‏ها را استحكام مى‏بخشد» .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 488 ، حديث 1 عن سفيان بن السمط ، كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 128 ، حديث 319 ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 162 ، حديث 451 نحوه وفيهما من «المشط للرأس ...» ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 117 ، حديث 4 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 532 در كتاب من لا يحضره الفقيه و مكارم الأخلاق ، دو جمله اول روايت ، نيامده است .
www.hadithcity.com