سه‌شنبه، 12 بهمن 1395

پرسش :

در ایام تبلیغی و مجالس روضه مبالغی از طرف مردم به روحانی داده می‌شود که اجمالاً علم داریم که بعضی از افرادی که پول می‌دهند اهل خمس و رعایت حلال و حرام نیستند و از پول غیر مخمس و حرام می‌دهند چنین پولی را که به بنده می‌دهند آیا می‌توانم تصرف نمایم؟

پاسخ :
تا زمانی که علم ندارید که به عین پول، خمس تعلق گرفته یا حرام است یا پول به اجبار از او گرفته شده (به طوری‌که اختیار از او سلب شده باشد) مالک پول هستید و مأخوذ به حیا بودن در دادن پول، مانع تصرف نیست. و با توجه به این‌که اکثر معاملات، کلی است یا پول از حساب برداشت می‌شود عین پولی که در دست دیگران است در غالب موارد حرام نیست.

منبع: zanjani.net