يکشنبه، 22 اسفند 1395

پرسش :

گیاهان اسانس‌دار را چگونه نگهداری کنیم؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد حسین صالحی سورمقی:

با توجه به این که رایحه(اسانس) گیاهانی که ما به طور روزمره به صورت سبزی خوراکی و یا ادویه آن‌ها را مصرف می‌کنیم، احتیاج به دانستن نکات خاصی دارد، به آن‌ها اشاره می‌شود.
چون رایحه‌ها می‌توانند به سرعت تبخیر شوند و به خصوص این مسأله در اثر گرما بیشتر رخ می‌دهد، لذا این گیاهان را باید در حرارت کم و سایه و به دور از نور آفتاب نگهداری کرد. همچنین از پودر کردن آن‌ها و نگهداری به مدت طولانی تا حد امکان خودداری کنید، چون رایحه گیاهان از پودر به سرعت تبخیر می‌شود. به همین دلیل باید پودر این گیاهان را در ظروف فلزی یا شیشه‌ای(ترجیحاً شیشه‌های رنگی) ریخته و درِ آن‌ها را محکم بست. ظروف پلاستیکی برای نگهداری این نوع گیاهان و ادویه‌جات مناسب نمی‌باشند.

منبع: ماهنامه دنیای تغذیه، شماره 118