يکشنبه، 22 اسفند 1395

پرسش :

گوجه‌فرنگی تازه بهتر است یا گوجه‌فرنگی پخته؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد حسین صالحی سورمقی:

گوجه‌فرنگی از مهم‌ترین محصولات گیاهی با خواص ارزشمند است که مصرف آن می‌تواند برای سلامتی بسیار قابل توجه باشد. گوجه‌فرنگی گذشته از اثرات خوب برای قلب و به عنوان ضد سرطان دارای اثرات ضد پیری برای پوست است.
این موارد تنها اثرات آن نمی‌باشند، بلکه گوجه‌فرنگی دارای اثرات دیگری از جمله ضد درد، ضد تصلب شرایین، ضد باکتری، ضد سرفه، کاهش دهنده پرفشاری خون و کلسترول، مسهل، ادرارآور و ده‌ها اثر دیگر است و با توجه به این که بسیاری از اثرات مفید آن مربوط به ماده‌ای به نام لیکوپن است و این ماده با پختن گوجه‌فرنگی بیشتر آزاد می‌شود و جذب آن بهتر است، ضروری است از هر دو شکل گوجه‌فرنگی به شکل تازه(برای محفوظ ماندن ویتامین‌ها و بعضی ترکیباتش) و پخته(برای جذب بیشتر لیکوپن آن) مصرف شود. لیکوپن دارای خاصیت ضد پیری زودرس پوست می‌باشد.

منبع: ماهنامه دنیای تغذیه، شماره 118