جمعه، 18 فروردين 1396

پرسش :

لطفا پاسخ سوالات ذیل را مرقوم فرمایید: 1. آیا می‌شود موکت‌های‌ مسجد که مازاد بر احتیاج است را فروخت؛ یا می‌توان برای‌ مجالس عروسی‌ و غیره اجاره داد؟ اگر زیانی‌ وارد شود، جایز است در این صورت اجاره داده شود یا خیر؟ 2. آیا فروختن ظروف مسجد و اثاثیهٴدیگر آن به دلیل فرسودگی که بخواهند آن را تبدیل به لوازم جدیدتر نمود، جایز است یا خیر؟ 3. آیا اجاره دادن اموال مسجد که هم وقف خاص و هم وقف عام دارد جایز است یا خیر؟ ضمن اینکه مقداری از وقوف عام و خاص با هم مخلوط شده و تشخیص و تفکیک آن مشکل است؛ در این صورت آیا می‌شود اجاره داد یا خیر؟ 4. آیا تهیه و خرید برای اموال مسجد بایستی‌ به نیت وقف عام باشد یا خاص که در صورت اجاره دادن مشکل شرعی‌ نداشته باشد؟

پاسخ :
١. اثاث مسجد از قبیل فرش، ظرف و لوازم دیگر را در صورت وقف خاص و زائد بر احتیاج می‌توان فروخت یا اجاره داد و درآمد حاصل را در همان مسجد صرف کرد و در صورت وقف عام به مساجد دیگر منتقل کرد.
2. در صورت مشتبه شدن وقف خاص و عام، احوط ترک فروش یا اجاره است.
3. زیان‌های‌ عادی‌ از درآمد کم می‌شود و زیان‌های‌ عمدی‌ و غیر عادی‌ به عهده کسی است که ضرر وارد کرده است.

منبع: esra.ir