دوشنبه، 29 مرداد 1397

راه رسیدن به آرامش روانى

پرسش :

چه کنم تا همیشه آرامش خاطر داشته باشم؟

پاسخ :
نگرانى ها داراى انواع مختلفى است؛ که بعضى از آنها طبیعى بوده و باید در روان آدمى حاضر باشد؛ ولى برخى نیز نابجا بوده و باید به مبارزه ریشه اى با آن پرداخت.

در هر صورت آرامش روانى، امرى مطلوب است که براى دست یابى آن باید تلاش کرد، عمل به توصیه هاى زیر مى تواند در این رابطه کارساز باشد:

1. سعى در درک صحیح از فلسفه زندگى و حیات؛ این مقوله کمک خواهد کرد تا انسان، جایگاه خود را در هستى بشناسد و در پرتو آن، راه درست زندگى را بیابد. دسترسى به این نکته، بخش مهمى از نگرانى ها را برطرف خواهد ساخت.

2. یاد خدا و توجه به جایگاه او در هستى و اینکه ما در حال سیر به سوى او هستیم: «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیهِ راجِعُونَ»[1].

3. بر پاداشتن نماز در اوقات خود و با توجه به شرایط و آداب آن؛

4. تلاوت قرآن و تأمّل و تدبّر در آیات آن؛[2]

5. دعا و راز و نیاز با خالق هستى، به ویژه در شب ها و مواقع تنهایى؛[3]

6. توکل به خداوند در همه امور زندگى و اعتماد و اعتقاد به قضا و قدر الهى[4].[5]

7. در صورت نیاز ازدواج نقش مؤثرى در سکینه و آرامش خاطر دارد[6].

پی‌نوشت‌ها‌:
[1]. بقره 2، آیه 156.
[2]. مزمل 73، آیه 20.
[3]. بقره 2، آیه 186.
[4]. احزاب 33، آیه 23.
[5]. براى مطالعه بیشتر ر.ک:
الف. محمود اکبرى، غم و شادى در سیره معصومان.
ب. نورمن و نینت پیل، مثبت درمانى، ترجمه توراندخت تمدن، نشر دایره، پاییز 1378.
[6]. روم 30، آیه 6.

منبع: اختلالات رفتارى، ابوالقاسم بشیرى؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، قم: دفتر نشر معارف، 1387.

در این زمینه حتما بخوانید:

آرامش با یاد خدا

ورزش و آرامش روانى

آرامش روحی در پرتو ایمان به خدا

دستیابی به آرامش روانی در آینه قرآن کریم