چهارشنبه، 4 بهمن 1396

وادار کردن مودک به غذا خوردن

پرسش :

کودکم غذا نمی‌خورد. راهی وجود دارد که به غذاخوردن وادارش کنم؟

پاسخ :
خیر. اگر نمی‌خواهد غذا بخورد نمی‌توانید با زور به او غذا بدهید. تنبیه هم تأثیری نخواهد داشت، جز این‌که هردوی شما را ناراحت می‌کند. اگر سعی کنید با درآوردن ادای هواپیما سرگرمش کنید یا از او بخواهید غذای شما، یا شخص دیگری را که روی میز قرار دارد، بخورد تمایلی به غذاخوردن پیدا نخواهد کرد. بنابراین فقط مجبور خواهید شد به آرامی غذایتان را بخورید.

در هنگام تهیه غذا، برایش کار خاص دیگری انجام ندهید. تا زمانی که بیمار نباشد، هرگاه احساس گرسنگی کند، غذا می‌خورد.
به خاطر داشته باشید که هم کودکان و هم بزرگسالان وقتی ناراحت یا عصبانی باشند، نمی‌توانند غذا بخورند. بنابراین سعی کنید از ایجاد لحظات هیجان‌انگیز، هنگام صرف غذا اجتناب کنید.

خیلی طبیعی است که کودک نوپا هنگام صرف غذا، حس همکاری نداشته باشد. بسیاری از والدین برای تشویق کودکشان به غذاخوردن دچار دردسر می‌شوند. شما هیچ تقصیری ندارید. سعی کنید آرام و خونسرد باشید. بالاخره این مشکلات حل خواهند شد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

در این زمینه حتما بخوانید:

بهترین و مناسب‌ترین نوشیدنی که می‌توانم به کودکم بدهم چیست؟

کودکم همیشه غذای حاضری می‌خواهد. باید آن را برایش ممنوع کنم؟

کودکم عادت داشت هرچیزی را بخورد، اما حالا خیلی بهانه‌گیر شده. چه کاری می‌توانم بکنم؟

چگونه با هوس‌های غذایی کودک کنار بیاییم؟

کودکم نمی‌خواهد بنشیند و قبل از این‌که ما غذایمان را تمام کنیم، بلند می‌شود، چه باید بکنم؟

چگونه می‌توانم زمان صرف غذا را برای تمام اعضای خانواده و کودکم به لحظه‌ای لذت‌بخش تبدیل کنم؟

برای خوب غذا خوردن کودکم چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

آیا می‌توانم شیردادن (شیر خودم) به کودک نوپایم را ادامه دهم؟

می‌شود به عنوان نوشیدنی اصلی به کودکم شیرگاو بدهم؟