سه‌شنبه، 19 تير 1397

راه‌های تشخیص سرطان کولون

پرسش :

راه‌های تشخیصی برای تشخیص سرطان کولون چیست؟

پاسخ :

پاسخ از دکتر مهدی عالم رجبی، فلوشیپ تخصصی جراحی کولورکتال:

پزشکان پس از معاینه بیمار مشکوک به سرطان‌های کولورکتال وی را جهت کولونوسکوپی ارجاع می‌دهند. کولونوسکوپی یا دیدن درون روده بزرگ بهترین و مطمئن ترین راه برای تشخیص و یا رد سرطان کولون می‌باشد.

این کار به صورت معمولی و یا حتی زیر بی هوشی در درون مطب انجام شده و سرتاسر روده بزرگ و راست روده بیمار دیده شده در صورت وجود پولیپ یا ضایعه مشکوک دیگر نمونه برداری انجام می‎گردد.

راه های تشخیصی دیگر مانند آزمایش مدفوع جهت یافتن خون درون آن، انجام عکسبرداری‌های رنگی مانند انمای باریوم نیز وجود دارد که نه تنها دقت تشخیصی کولونوسکوپی را دارد بلکه در صورت مثبت شدن کولونوسکوپی پس از آن توصیه می‌گردد.

پس از تشخیص از سی تی اسکن و ام آر آی جهت تعییین وسعت بیماری و تعیین روش‌های درمانی استفاده می‌گردد. توجه داشته باشید هیچ گونه تست خونی جهت تشخیص سرطان کورکتال وجود ندارد.

در این زمینه حتما بخوانید:

آیا سرطان کولون یا سرطان روده بزرگ قابل پیشگیری و درمان است؟

نقش جراح فوق تخصص کولورکتال در درمان سرطان کولون چگونه است؟

آیا انجام جراحی سرطان روده بزرگ مساوی با گذاشتن استومی می‌باشد؟

چه روش‌های درمانی جهت درمان سرطان‌های کولورکتال وجود دارد؟

جهت پیشگیری و درمان سریع سرطان کولورکتال چه باید بکنیم؟

ابتلا به سرطان روده بزرگ چه علامتی دارد؟

چه عواملی در ایجاد سرطان روده بزرگ تاثیر گذار است؟

میزان و شیوع سرطان روده چگونه است؟

سرطان روده بزرگ چیست؟