چهارشنبه، 2 اسفند 1396

زنا دادن زن شوهردار

پرسش :

زنى که شوهر دارد، اگر به دیگرى زنا دهد؛ آیا شوهر باید از او جدا شود؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز صافى، فاضل و مکارم): اگر از این کار توبه نکند و باز به این عمل ناشایست اقدام نماید، بهتر است شوهر او را طلاق دهد؛ ولى باید مهرش را بپردازد.[1]

آیات عظام صافى، فاضل و مکارم: اگر از این کار توبه نکند و باز به این عمل ناشایست اقدام نماید، بهتر است شوهر او را طلاق دهد؛ ولى باید مهرش را بپردازد و چنانچه به زنا مشهور شود، احتیاط واجب آن است که او را طلاق دهد.[2]

پی‌نوشت‌ها‌:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 2403، وحید، توضیح المسائل، م 2467 ؛ نورى، توضیح المسائل، م 2399 و دفتر: خامنه اى.
[2]. توضیح المسائل مراجع، م 2403.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

مردى با زنى زنا مى کند، بعد معلوم مى شود که زن شوهر دارد؛ آیا زن بر زناکار حرام ابد مى شود؟

اگر مردى با زن شوهردار زنا کند، آیا بعد از طلاق (زن و شوهر) مى تواند با او ازدواج کند؟

آیا لازم است در ازدواج موقت، پرس و جو و تحقیق شود که زن شوهر دارد و یا در عده است؟

عده زنى که شوهرش از دنیا رفته، چقدر است؟

آیا زن شوهر کرده را مى توان صیغه کرد؟

هرگاه با زنى به صورت دائم یا موقت ازدواج کند، آن گاه معلوم شود که شوهر دارد، تکلیف چیست؟

اگر مردى همسرش را طلاق بدهد، آیا مى تواند با خواهرش ازدواج کند؟

آیا عقد موقّت با خواهر زن جایز است؟

زنى که مرتب براى افراد متعدد در عقد نکاح موقت قرار مى گیرد، نیاز به عده دارد؟

عده زن صیغه اى چقدر است؟

آیا زن زناکار عده دارد؟

صیغه کردن زنان بدکاره، چه حکمى دارد؟