سه‌شنبه، 8 اسفند 1396

سند حدیث و صدور از معصوم

پرسش :

آیا صحّت سند حدیث، دلیل صدور قطعى آن و ضعف سند، دلیل عدم صدور قطعى آن است؟

پاسخ :
بى تردید، پاسخ هر دو مورد، منفى است؛ زیرا ممکن است سندى صحیح باشد؛ ولى متن، صادر نشده باشد و راوى یا ناسخ، خطا کرده باشند، و یا سند، ضعیف باشد؛ امّا متن، صادر شده باشد. البتّه حجّیت حدیث صحیح و عدم حجّیت حدیث ضعیف در مسائل فقهى، موضوع دیگرى است.

منبع: دانشنامه قرآن و حدیث، ج ۱، سال انتشار: ۱۳۹۰، از صفحه ۷۵ تا صفحه ۸۶

بیشتر بخوانید:

مسأله إسناد و ارزیابی حدیث

شیوه‌های ارزیابی اسناد حدیث

بایسته‌های پژوهش در حوزه‌ی حدیث

معیارهاى «درون دینى» و «برون دینى» نقد حدیث چیست؟

آیا احادیثى را که دچار ضعف سندند، مى‌توان به عنوان رهنمودهاى پیشوایان اسلام به جامعه عرضه کرد؟