دوشنبه، 1 مرداد 1397

مهارتهای کودک در دو سالگی

پرسش :

کودک در دو سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

پاسخ :
مهارت: قدرت تکلم
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• زیاد حرف می‌زند، از سی کلمه، یا بیشتر استفاده می‌کند، اما ممکن است نتواند آن‌ها را درست ادا کند. ممکن است بتواند از ضمیرهای شخصی استفاده کند، هرچند آن‌ها را درست به کار نبرد. شاید از فعل هم استفاده کند و کلمات مفرد را جمع به کار ببرد.
• ممکن است دو کلمه را کنار هم قرار بدهد و یک جمله دوکلمه‌ای بسازد.

مهارت: تعادل و هماهنگی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• با استفاده از حبه‌های قند یک برج 6 طبقه یا بیشتر درست می‌کند.
• دستگیره‌ی در را می‌چرخاند و در را باز می‌کند.
• ممکن است پوشکش را درآورد یا به زور بکشد و توالت را نشان دهد.
• می‌تواند شکل‌های ساده‌ای بکشد یا از روی خط‌های راست کپی کند.
• می‌تواند دست‌هایش را بشوید.

مهارت: کنترل حالت بدن
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• می‌تواند بدود و از چیزی بالا برود.
• از پله‌ها بالا می‌رود، البته هر دو پایش را با هم روی یک پله می‌گذارد.

مهارت: درک کلی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• هنگامی‌که از او اسم اشیا را می‌پرسید، ممکن است بتواند اسم آن‌ها را بگوید.
• کم‌کم جمله‌های طولانی را می‌فهمد.
• مفهوم کلماتی چون «حالا»، «بیشتر» و «اینجا» را درک می‌کند.
• دستوراتی را که کمی پیچیده هستند، اطاعت می‌کند.
مثلاً «جوراب‌هایت را بده به من» و «کفش‌هایت را بده بابا».

مهارت: رفتار عاطفی و اجتماعی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• مهفوم علت و معلول را درک می‌کند، مثلاً آب داغ= درد و سوختن.
• متوجه می‌شود که هرچیزی کاربردی دارد. بنابراین می‌تواند برای هرچیز در ذهنش گروه تشکیل دهد، مثلاً گروه حیوانات، وسایل نقلیه و غذاها.
• توجه داشته باشید که بسیاری از مهارت‌ها کاملاً به هم مربوط هستند. به طور مثال کودک نوپای‌تان در صورتی از دستور شما، اطاعت می‌کند که بتواند آن را بشنود، یا بداند که مداد برای چه منظور استفاده می‌شود، می‌تواند خط‌های راست را کپی کند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول.

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودک در پنج سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک در چهار سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک در سه سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک نوپا در هجده ماهگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟