دوشنبه، 1 مرداد 1397

مهارتهای کودک در چهار سالگی

پرسش :

کودک در چهار سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

پاسخ :
مهارت: قدرت تکلم
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• جمله‌جمله حرف می‌زند و اول، او صحبت را آغاز می‌کند. ممکن است کلمات بسیار زیادی را بلد باشد، اما خجالتی بودنش موجب می‌شود، نتواند همیشه از همه‌ی آن‌ها استفاده کند.
• می‌تواند شعر بخواند.

مهارت: تعادل و هماهنگی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• اگر طرز نوشتن یک حرف را به او یاد بدهید، از روی شما کپی می‌کند.
• می‌تواند تصویر نامشخص و نامرتب روی پازل را درست و کامل کند، اما ممکن است بعضی از تکه‌ها را درست سرجای خود قرار ندهد.
• می‌تواند توپی که به طرفش پرتاب می‌شود، بگیرد.
• می‌تواند از چیزی بالا برود.

مهارت: کنترل حالت بدن
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• می‌دود و به خوبی جست و خیز می‌کند و می‌پرد.
• اگر قوانین بازی، ساده باشد، می‌تواند بعضی از بازی‌های همراه با توپ را انجام دهد.
• می‌تواند سه‌چرخه‌سواری کند.

مهارت: درک کلی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• ممکن است بتواند یک صورت، شبیه آدم بکشد.
• می‌تواند درباره تصویری که کشیده است، توضیح بدهد.
• سؤالاتی می‌پرسد و جواب آن‌ها را معمولاً درک می‌کند
• جریان بسیاری از برنامه‌های تلویزیونی را دنبال می‌کند.

مهارت: رفتار عاطفی و اجتماعی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• می‌تواند با کودکان دیگر بازی کند.
• ممکن است نسبت به قبل خوش‌اخلاق‌تر شده باشد.
• خودخواهی او نسبت به قبل کمتر شده، اما خیلی خودنمایی می‌کند (پُز می‌دهد).
• بسیار خیال‌پرداز است.
• وابستگی او به شما کمتر شده، مثلاً برای توالت‌رفتن، لباس‌پوشیدن، استفاده از قاشق و چنگال و آب‌خوردن با لیوان.
• توجه داشته باشید که بسیاری از مهارت‌ها کاملاً به هم وابسته هستند. به طور مثال او نمی‌تواند بازی‌های همراه با توپ را انجام دهد، مگر این‌که بتواند توپ را ببیند، و بدون درک معنی کلمات نمی‌تواند از کلمه‌های بسیاری استفاده کند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول.

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودک در پنج سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک در دو سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک در سه سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک نوپا در هجده ماهگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟