دوشنبه، 1 مرداد 1397

مهارتهای کودک در پنج سالگی

پرسش :

کودک در پنج سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

پاسخ :
مهارت: قدرت تکلم
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• ممکن است هنوز صدای او بچه‌گانه باشد اما نباید بچه‌گانه حرف بزند و فقط باید بعضی از کلمات سخت را اشتباه ادا کند. آواز می‌خواند و شعرهای کودکانه را حفظ می‌کند.

مهارت: تعادل و هماهنگی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• می‌تواند مداد را درست در دستش بگیرد و از قیچی استفاده کند.
• مشتاق و علاقه‌مند به یادگیری مهارت‌های جدید است، مانند شنا، فوتبال، تنیس، و یا بازی با یک آلت موسیقی.

مهارت: کنترل حالت بدن
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• لی‌لی و جست و خیز می‌کند. می‌پرد، توپ‌بازی می‌کند و از چیزی بالا می‌رود. بعضی از کودکان در این موارد، زرنگ‌تر از کودکان دیگر هستند.

مهارت: درک کلی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• می‌تواند تا ده بشمارد (یا حتی بیشتر.) بسیاری از حروف الفبا، یا شاید همه آن‌ها را می‌شناسد.
• ممکن است بتواند اسمش را بنویسد، اما توجه داشته باشید که کودکان با هم متفاوتند و برای بعضی از آن‌ها نوشتن، خیلی سخت است.
• کلمات ساده را می‌خواند.

مهارت: رفتار عاطفی و اجتماعی
چه کاری ممکن است انجام دهد:

• معمولاً خوشحال می‌شود از این‌که تنهایی بازی کند و پدر یا مادرش در کنارش نباشند.
• ممکن است در بیرون از خانه برای خود دوست پیدا کند و به خوبی بتواند با کودکان دیگر بازی کند، اگرچه گاهی هم ممکن است بین آن‌ها ناراحتی پیش بیاید.
• هنوز هم خودخواه است، اما کمتر از قبل، در نتیجه کمتر خودنمایی می‌کند (پُز می‌دهد).
• توجه داشته باشید که بسیاری از مهارت‌ها به طور آشکارا به هم مربوط هستند. مثلاً کودک شما برای نوشتن اسمش، هم به هماهنگی اعضای بدن، هم به درک و فهم نیاز دارد. کودکان در این سن از لحاظ پیشرفت‌های مربوط به رشد بسیار باهم تفاوت دارند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول.

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودک در چهار سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک در دو سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک در سه سالگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

کودک نوپا در هجده ماهگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟