شنبه، 19 خرداد 1397

اختلالات خواب

پرسش :

اختلالات خواب، شامل چه مواردی است؟

پاسخ :
شکایت از اختلال خواب، در بین مردم از شایع ترین علایمى است که ابراز مى شود... پیشرفت هاى تازه در پژوهش خواب، نشان مى دهد که بعضى از بیمارى هاى روانى با تغییرات مشخصى در فیزیولوژى خواب همراه است[1].

عواملى مانند بى نظمى در چرخه خواب، استرس ها، تغذیه نامناسب، بیمارى هاى روانى و... موجب اختلال خواب مى شوند، در این صورت خواب نه تنها موجب آرامش و ترمیم انرژى هاى از دست رفته نمى شود؛ بلکه مشکلاتى را نیز در پى دارد که به برخى از آنها اشاره مى شود:
1. بى خوابى،
2. پرخوابى،
3. انقطاع مکرر خواب،
4. خواب آلودگى مفرط،
5. اختلال خوابگردى،
6. حرف زدن در خواب،
7. اختلال وحشت شبانه،
8. اختلال اضطراب رؤیا (که شخصى با دیدن کابوس هراسان از خواب بیدار مى شود).

براى اینکه مبتلا به اختلالات خواب نشوید و از خواب، بهترین و بیشترین لذت، آرامش و ترمیم انرژى را ببرید، باید بهداشت خواب را مراعات کنید.

پی‌نوشت:
[1]. کاپلان سادووک، خلاصه روانپزشکى، ترجمه پور افکارى، انتشارات آزاده، 1373، چاپ دوم.

منبع: اختلالات رفتارى، ابوالقاسم بشیرى؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، قم: دفتر نشر معارف، 1387.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

اختلال خواب یعنی چه؟

برخی اختلالات خواب

توصیه‌هایی برای افرادی که از اختلالات خواب رنج می‌برند

هشت اختلال خواب نادر و باورنکردنی مشاهده شده در افراد (1)

هشت اختلال خواب نادر و باورنکردنی مشاهده شده در افراد (2)