شنبه، 2 تير 1397

خوراکی‌های بهبود دهنده آفت دهان

پرسش :

چه خوراکی‌هایی به بهبود آفت کمک می‌کنند؟

پاسخ :

هنگام ابتلا به آفت دهان، از خوردن غذاهای پر ادویه و تند پرهیز کنید. غذاهای ترش نیز زخم‌های آفت را تحریک می‌کنند.

ماست: ماست زیاد بخورید. ماست نه تنها به بهبود آفت کمک می‌کند بلکه از پیشرفت آن نیز جلوگیری می‌کند. البته باید دقت کنید که ماست از نوع شیرین‌ شده نباشد (حاوی شکر نباشد).

عصاره‌ی آلوورا: به عنوان دهان شویه می‌توانید از آن استفاده کنید.

دارچین: مقداری دارچین را در آب حل کنید و به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید. تقریباً 5 دقیقه آن را در دهان نگه دارید.

عسل: زخم‌های آفت را با کمی عسل بپوشانید و بگذارید بماند. عسل یکی از مفیدترین درمانهای خانگی برای زخم‌های دهان است. البته طبیعی بودن عسل بسیار مهم است.

گوجه فرنگی و انبه: میزان مصرف گوجه فرنگی و انبه‌ی تازه را افزایش دهید. این دو میوه به بهبود زخم‌ها کمک می‌کنند.

سیر: سیر دارای مواد ضد باکتری است، همچنین مقادیر زیاد سلنیوم در آن به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. البته قبل از استفاده از سیر بهتر است با پزشک مشورت کنید.

منبع: دانستنی‌های پزشکی، محمد جواد واعظی، قم: نوید حکمت، چاپ اول (1396)

در این زمینه بیشتر بخوانید:

آیا استفاده از مولتی ویتامین از آفت دهان پیشگیری می‌کند؟

دلیل ابتلا به آفت دهان چیست؟

اگر به طور مکرر به آفت دهان مبتلا می‌شویم چه باید بکنیم؟