يکشنبه، 22 مهر 1397

خرید اینترنتی کالا

پرسش :

بعضی از کالاها در اینترنت فروخته می­شود و مشتری از پایگاه اینترنتی تصویر کالا را دیده و سفارش می­دهد و خود کالا را رؤیت نمی­کند، آیا این مقدار شناخت از کالا برای صحت معامله کافی است؟

پاسخ :
موارد مختلف است. اگر مصالحه کنند مانع ندارد. ولی اگر خرید و فروش می شود، در صورتی معامله صحیح است که کالای مورد معامله از کالاهایی باشد که معمولاً با مشاهده معامله می شود و با مشاهده در پایگاه تمام اوصافی که در قیمت تأثیر گذار است معلوم شود.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

آیا خرید و فروش ساعت و عینک طلا برای استفاده‎ی مردان، جایز است؟

خرید و فروش طلایی که عیارش معلوم نیست، چه حکمی دارد؟

حکم چانه زدن در خرید و فروش چیست؟

از نظر شرعی، خرید و فروش و معامله با کودکان چه حکمی دارد؟

اگر شخصی در معامله قسم دروغ بخورد، آیا معامله انجام شده و سود حاصله هم حرام است؟

آیا قسم خوردن در معامله جایز است؟

اگر فروشنده در انجام معامله، دروغ گفته باشد آیا علاوه بر حرمت دروغ گفتن، معامله هم باطل خواهد بود؟

حکم خرید وفروش مکمل های دارویی و ورزشی چیست؟

آیا فروش کالایی به مبلغی بیش از قیمت روز در ازای دریافت چک ده روزه بنا به تصمیم و اختیار خریدار اشکال ربوی دارد؟

آیا احکام خیار غبن در بیع مرابحه نیز جاری است؟

آیا ملکیت زمانی، برای مدت محدودی در سال به اشخاص حقیقی یا حقوقی قابل واگذاری است؟

آیا خریدن کالاهای شانسی جایز است؟

آیا انسان می‌تواند در قبال گرفتن پول به نیازمندی خون بدهد یا خیر؟

آیا خرید امتیاز و مالکیت مغازه‌ای که غذای حرام هم می‌فروشد جایز است؟