شنبه، 20 بهمن 1397

ثمرۀ پاکدامنی حضرت فاطمه (س)

پرسش :

در منابع اهل سنت چه روایاتی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) دربارۀ ثمرۀ پاکدامنی حضرت فاطمه (علیها السلام) نقل شده است؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
در منابع اهل سنت روایات بسیاری از پیامبر(ص) نقل شده که دلالت دارد بر اینکه چون حضرت فاطمه(س) دامان مبارک خود را به هیچ گناهی آلوده نساخت، خداوند آن حضرت و ذریۀ او را از آتش جهنم نجات بخشید.

پاسخ تفصیلی:
روایات بسیاری از پیامبر(صلی الله علیه وآله) نقل شده است که دلالت دارد بر اینکه چون حضرت فاطمه(علیها السلام) دامان مبارک خود را به هیچ گناهی آلوده نساخت، خداوند آن حضرت و ذریۀ او را از آتش جهنم نجات بخشید؛ از جمله:

1ـ از عبدالله بن مسعود روایت شده که پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «إنّ فاطمة حصّنت فرجها فحرّم الله ذرّیتها عن النّار»؛ ( همانا فاطمه دامان خود را از گناه حفظ کرد پس خداوند فرزندان او را از آتش جهنم نجات بخشید).(1)

2ـ حذیفة بن یمان از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) روایت کرده که حضرت فرمود: «إنّ فاطمة حصّنت فرجها فحرّمها الله و ذرّیتها عن النّار»؛ (همانا فاطمه دامان خود را از گناه حفظ نمود، پس خداوند او و فرزندانش را از آتش جهنم نجات بخشید.)(2)

3ـ از عبدالله بن عمر روایت شده که پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «إنّ فاطمة رضی الله عنها احصنت فرجها فحرّمها الله و ذرّیتها علی النار»؛ (همانا فاطمه _ که خدا از او راضی باشد _ دامان خود را از گناه حفظ کرد، پس خداوند آتش جهنم را بر او و فرزندانش حرام کرد).(3)

4ـ و نیز از ابن مسعود روایت شده که پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «إنّ فاطمة أحصنت فرجها و إنّ الله ادخلها بإحصان فرجها و ذرّیتها الجنة»؛ (همانا فاطمه دامان خود را حفظ کرد و خداوند به دلیل پاکدامنی اش او و فرزندانش را داخل بهشت خواهد کرد).(4)

5- همچنین متقی هندی، به نقل از طبرانی، روایت کرده که پیامبر اکرم فرمود: «(یافاطِمَة) إِنّ اللّهَ غَیْرُ مُعَذِّبِکِ وَلا أَحَدٍ مِنْ وُلْدِکِ»؛ (‌ای فاطمه! خداوند تو و هیچیک از فرزندان تو را عذاب نمی کند).(5)

پی نوشت:
(1). فضائل فاطمة لابن شاهین.
(2). همان.
(3). همان.
(4). مناوی، اتحاف السائل بما لفاطمة من الفضائل، ص 7.
(5). کنز العمّال، ج13، ص 96؛ منتخب کنز العمّال بهامش مسند أحمد، ج5، ص97؛ إسعاف الراغبین بهامش نور الأبصار ص 11.

پرسش‌های مرتبط با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:

سیره حضرت زهرا سلام الله علیها در رفتار با فرزندان را ذکر کنید؟

توهین به حضرت فاطمه (س) چه حکمی دارد و آیا کشتن چنین کسی که توهین کرده ثواب دارد؟

چگونگی شهادت خانم فاطمه زهرا از دیدگاه اهل سنت رابیان کنید.

چرا قبر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مخفی است؟

چه کسانی در تشییع جنازه حضرت زهرا (سلام الله علیها) حضور داشتند؟