شنبه، 20 بهمن 1397

ازدواج حضرت فاطمه (س) امری آسمانی

پرسش :

چه روایاتی دربارۀ اینکه ازدواج حضرت علی (علیه السلام) با حضرت فاطمه (علیها السلام) به دستور خداوند بوده، نقل شده است؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
روایاتی زیادی از خطیب بغدادی، ابن عساکر، مناوی و... نقل شده که پیامبر(ص) ازدواج علی(ع) با فاطمه(س) را امری آسمانی و به دستور خداوند دانسته است.

پاسخ تفصیلی:
1- ابن شاهین در «فضائل» خود از أبو ایّوب انصاری نقل کرده که: رسول خدا(صلی الله علیه وآله) به علی (علیه السلام) فرمود: «أمرت بتزویجک من السماء»؛ ( من برای ازدواج تو [با فاطمه] از جانب آسمان مأمور بودم).(1)

2- خطیب بغدادی در کتاب «تلخیص» خود از أنس بن مالک نقل می کند که پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «إنّ الله أمرنی أن أزوّج فاطمة من علی»؛ ( همانا خدا به من امر کرد تا فاطمه را به ازدواج علی درآورم).(2)

3- ابن عساکر روایت کرده که پیامبر(صلی الله علیه وآله) به علی(علیه السلام) فرمود: «إنّ الله أمرنی أن أزوّجک فاطمه...»؛ ( همانا خداوند به من امر کرد تا تو را به ازدواج فاطمه درآورم).(3)

4- مناوی از ابن مسعود روایت کرده که پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمود: «ان الله تعالی امرنی ان ازوج فاطمه من علی»؛ (بدرستیکه خداوند تعالی مرا امر کرد تا فاطمه را به ازدواج علی درآورم).(4)

5- پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در حدیثی فرمود: «إِنّ اللّهَ زَوَّجَ عَلیّاً مِنْ فاطِمَة»(5)؛ (همانا خدا علی را به ازدواج فاطمه درآورد).

پی نوشت:
(1). فضائل فاطمة لابن شاهین.
(2). مناوی، اتحاف السائل بما لفاطمة من الفضائل، ص 6.
(3). اگرچه "مناوی" در آخر این روایت آن را جزء احادیث محتمله دانسته است و از طریق ذهبی آن را مردود انگاشته ،اما خود در پایان می نویسد: «اما وقوع ازدواج فاطمه با علی به خاطر دستوری الهی و اینکه شیخین قبل از آن حضرت ازفاطمه خواستگاری کردند چیزی است که نمی توان در آن شک کرد؛ زیرا روایات صحیحی در این باره وارد شده» مناوی، اتحاف السائل بما لفاطمة من الفضائل، ص 6.
(4). مناوی ، اتحاف السائل بما لفاطمة من الفضائل، ص 2.
(5). الصواعق المحرقة، ص 173.

پرسش‌های مرتبط با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:

کوثر به چه معناست؟ و وجه تسمیه حضرت زهرا (سلام الله علیها) به آن چیست؟

خطبه غراء حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در مسجد مدینه در چه شرایطی بیان شد؟

شبهه: اقدام برای دفن مخفیانه حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها و مخفی گذاشتن قبرش هیچ دلیلی نداشته است.

آیا حضرت زهرا(س) از زمان شهادتش آگاه بود؟

چرا به حضرت زهرا (س) برترین بانوی جهان می گویند؟