شنبه، 20 بهمن 1397

جسارت به حضرت زهرا (س) در کتاب «الإمامه و الخلافه»

پرسش :

در کتاب «الإمامه و الخلافه» ماجرای یورش به خانه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و جسارت «عمر» به ایشان چگونه منعکس شده است؟

پاسخ :
«مقاتل ابن عطیّه» در کتاب «الامامة و الخلافة» مى نویسد:
«إنّ أبابکر بَعْدَ ما أَخَذَ الْبَیْعَةً لِنَفْسِهِ مِنَ النّاسِ بِالإرْهابِ وَ السَّیْفِ وَ الْقُوَّةِ أرْسَلَ عُمَرَ وَ قُنْفُذاً وَ جَماعَةً إلى دارِ عَلىّ وَ فاطِمَةً(علیهما السلام) وَ جَمَعَ عُمَرُ الْحَطَبَ عَلى دارِ فاطِمَةَ وَ أَحْرَق بابَ الدّارِ!...»(1)؛
(هنگامى که ابوبکر از مردم با تهدید و شمشیر و زور بیعت گرفت، عمر و قنفذ و جماعتى را به سوى خانه على و فاطمه(علیهما السلام) فرستاد. عمر هیزم جمع کرد و در خانه را آتش زد...). در ذیل این روایت، تعبیرات دیگرى است که قلم از بیان آن عاجز است.

پی نوشت:
(1). طرف من الأنباء و المناقب، سید بن‏ طاووس، رضی الدین أبی القاسم علی بن موسى، تاسوعا، مشهد، 1420 ق، چاپ اوّل‏، ص 392، (و ویل لمن أحرق بابها)؛ مأساة الزهراء(علیها السلام‏)، العاملى، ‏جعفر مرتضى، دار السیرة، بیروت‏، 1418 ق، ‏چاپ دوم‏، ج ‏2، ص 189، (المفید فی الامالی)؛ الموسوعة الکبرى عن فاطمة الزهراء(سلام الله علیها)، انصارى زنجانى خوئینى،‏ اسماعیل، دلیل ما، قم‏، 1428 ق، ‏چاپ اوّل‏، ج ‏10، ص 178؛ ابهى المداد، ابن عطیه، جمیل حمود، موسسة الاعلمی‏، بیروت‏، 1423 ق، ‏چاپ اول‏، ج ‏2، ص 378، بیان؛ مؤتمر علماء البغداد فى الامامة و الخلافة، مقاتل بن عطیة بن مقاتل البکری، دار الکتب الاسلامیه، تهران، 1377 ش، ص 181.

منبع: پیام امام امیر المومنین(علیه السلام‏)، مکارم شیرازى، ناصر، تهیه و تنظیم: جمعى از فضلاء، دار الکتب الاسلامیه‏، تهران‏، 1386 ش‏، چاپ اول‏، ج 8، ص 52.

پرسش‌های مرتبط با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:

آیا میزان دارایی های حضرت زهرا سلام الله علیها را می‌دانید؟

آراستگی در «سیره همسرداری » حضرت زهرا سلام الله علیها چگونه بود؟

مصحف حضرت فاطمه (علیها السلام) چیست؟

کتابهای اصیل وکاملی درباره زندگی حضرت زهرا معرفی کنید؟

لطفا متن و ترجمه زیارت نامه حضرت صدیقه کبرا فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را بنویسید؟