شنبه، 20 بهمن 1397

شباهت فاطمه (س) به پیامبر (ص) از زبان عایشه

پرسش :

چه روایاتی در منابع اهل سنت از زبان عایشه درباره ی شباهت حضرت فاطمه (علیها السلام) به پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) نقل شده است؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
روایاتی در منابع اهل سنت از زبان عایشه نقل شده که: فاطمه در رفتار و کردار و نحوۀ نشست و برخاست از همه شبیه تر به پیامبر(ص) بود، و هر گاه فاطمه بر پیامبر(ص) وارد می شد، آن حضرت او را می بوسید و در جای خود می نشاند.

پاسخ تفصیلی:

1- از عایشه نقل شده است که گفت: کسی را ندیدم که در نشست و برخاست و نحوه ی رفتار شباهتش به پیامبر بیش از فاطمه باشد. هرگاه فاطمه بر رسول خدا وارد می شد، آن حضرت به سوی او می شتافت، او را می بوسید و در جای خود می نشاند.(1)

2- همچنین از عایشه نقل شده که گفت: کسی را ندیدم که کلامش همچون فاطمه، شبیه کلام رسول خدا باشد. هرگاه بر رسول خدا وارد می شد به او خوش آمد می گفت، از جا بر می خاست و به طرف فاطمه می رفت، دستش را می گرفت و می بوسید و او را در جای خود می نشاند.(2)

3- مسلم از عایشه نقل کرده که گفت: تمام همسران پیامبر جمع بودند که ناگاه فاطمه آمد، در حالی که راه رفتنش همچون راه رفتن رسول خدا بود. رسول خدا به او فرمود: «مرحبا به دخترم!» پس او را کنار خود قرار داد.(3)

4- و نیز از عایشه نقل شده که گفت: من هرگز کسی را شبیه تر از «فاطمه» به رسول خدا در رفتار و کردار و نحوۀ نشست و برخاست

پی نوشت:
(1). صحیح ترمذی، ج 2، ص 319.
(2). حاکم نیشابوری، مستدرک الصحیحین، ج 3، ص 154 و 159.
(3). صحیح مسلم، باب فضائل فاطمة (س).
(4). مناوی، اتحاف السائل بما لفاطمة من الفضائل، ص 2.

پرسش‌های مرتبط با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:

شب عروسی حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) چگونه برگزار شد؟

خطبه معروف حضرت زهرا(سلام الله علیها) از نظر سطح علمی چگونه است؟

عبادت و بندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) چگونه بوده است؟

آیا جبرئیل بر حضرت زهرا (سلام الله علیها) نیز وارد می شد و با ایشان آمد وشد داشتند؟

چگونه می توان با کمالات و فضیلتهای حضرت زهرا (سلام الله علیها) آشنا شد؟