شنبه، 20 بهمن 1397

نتیجۀ دوستی حضرت فاطمه (س) در منابع اهل سنت

پرسش :

چه روایاتی درباره نتیجه دوستی و محبت به حضرت فاطمه (علیها السلام)، از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نقل شده است؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
در این باره روایات بسیاری از پیامبر(ص) توسط علمای اهل سنت نقل شده. مانند: «هرکس مرا، و این دو فرزند مرا، و پدر و مادر این دو را دوست بدارد، روز قیامت با من هم ‏درجه خواهد بود». «دوستدار ایشان (علی و فاطمه و حسنین) را خداوند دوست دارد و دشمن آنها را خداوند، دشمن دارد». «اى سلمان هرکس دخترم فاطمه(س) را دوست بدارد در بهشت با من خواهد بود و هرکس بغض و دشمنى فاطمه(س) را در دل داشته باشد در آتش جاى خواهد گرفت» و ... .

پاسخ تفصیلی:
در این باره روایت بساری از علمای اهل سنت در کتب مختلف نقل شده که به نمونه هایی از آن اشاره می کنیم: «أخذ رسول الله(صلی الله علیه وآله) بید الحسن والحسین، فقال: من أحبنى و أحب هذین و أباهما و أمهما کان معى فى درجتى یوم ‏القیامة»(1)؛ (رسول خدا(صلی الله علیه وآله) دست حسنین(علیهما السلام) را گرفت و فرمود: هرکس مرا، و این دو فرزند مرا، و پدر و مادر این دو را دوست بدارد، روز قیامت با من هم‏درجه خواهد بود).

و باز پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) در جای دیگر می فرماید: «دوستدار ایشان (علی و فاطمه و حسنین علیهم السلام) را خداوند دوست دارد و دشمن آنها را خداوند، دشمن دارد»(2).

و نیز جناب سلمان از پیامبر(صلی الله علیه وآله) نقل مى‏ کند که حضرت فرمود: «یا سلمان من أحبّ فاطمه بنتى فهو فى الجنه معى، و من أبغضها فهو فى النار...»(3)؛
(یعنى اى سلمان هرکس دخترم فاطمه(سلام الله علیها) را دوست بدارد در بهشت با من خواهد بود و هرکس بغض و دشمنى فاطمه(سلام الله علیها) را در دل داشته باشد در آتش جاى خواهد گرفت؛ ای سلمان دوستی فاطمه(سلام الله علیها) در صد موضع فایده خواهد داشت که آسان ترین آن مواضع: مرگ، قبر، میزان، محشر، پل صراط و جایگاه حسابرسی است. هر کس که دخترم از او راضی باشد من از او راضی هستم و هر کس که فاطمه(سلام الله علیها) از او خشمگین باشد، من از او خشمگینم و هرکس که من از او خشمگین باشم خدا از او خشمگین است. ای سلمان! وای به حال کسی که به او و شوهرش امیر المؤمنین(علیه السلام ) ستم نماید و وای بر کسی که بر ذریه و شیعیان او ستم کند).

و نیز از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) روایت است که: «إنّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ فَطـــَمَ ابْنَتِی فاطِمَـــة وَوُلدَهـــا وَمَنْ أَحَبًّهُمْ مِنَ النّارِ»(4)؛ ( خداوند دخترم فاطمه و فرزندانش و هرکس که آنان را دوست داشته باشد را از آتش جهنم جدا ساخته است...)

پی نوشت:
(1). مسند احمد حنبل، ج 1، ص 77؛ سنن ترمذى، کتاب المناقب، باب 21، ج 5، ص 641، 642، ح 3733؛ معجم صغیر طبرانى، ص 399، ح 961؛ معجم کبیر طبرانى، ج 3، ص 50، ح 2654؛ تاریخ بغداد، ج 13، ص 287، 288؛ الریاض النضره، ج 3، ص 189؛ ذخائرالعقبى، ص 23، 91؛ نظم دررالسمطین، ص 210؛ تاریخ مدینه دمشق (ط دارالفکر)، ج 13، ص 196؛ فرائدالسمطین، ج 2، ص 25، 26، ح 366؛ مختصر تاریخ دمشق، ج 7، ص 11؛ تهذیب الکمال، ج 29، ص 359، 360؛ اسدالغابه، ج 4، ص 29؛ سیر اعلام النبلاء، ج 12، ص 135؛ تاریخ الاسلام ذهبى- حوادث و وفیات 241 الى 250، ص 508؛ اسنى المطالب ص 121، 122؛ تهذیب التهذیب، ج 10، ص 430؛ الصواعق المحرقه، ص 213، 264، 284؛ نزهةالمجالس، ج 2، ص 232؛ کنزالعمال، ج 12، ص 97، ح 34161، ح 34196، ج 13، ص 639، ح 37613؛ منتخب کنزالعمال، ج 5، ص 92.
(2). کنزالعمال، ج 6، ص 216.
(3). فرائدالسمطین، ج 2، ص67، ح 391.
(4). کنز العمال، ج 6، ص 219.

پرسش‌های مرتبط با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:

آیا حضرت فاطمه زهرا (سلام علیها) معصوم بودند؟

حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در مورد عملی نشدن وصایای پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) توسط اصحاب چه گفتاری دارند؟

فضایل حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در کلام ائمه معصومین (علیهم السلام) چگونه است؟

چه فضائلی درباره ی حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) از زبان پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله) در کتب اهل سنت نقل شده است؟

چه روایاتی در منابع اهل سنت از زبان عایشه درباره ی شباهت حضرت فاطمه (علیها السلام) به پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) نقل شده است؟