چهارشنبه، 24 بهمن 1397

تنافی «حجاب» با حق آزادی زن!

پرسش :

آیا بین الزام به «حجاب» با حق آزادی زن تنافی وجود دارد؟

پاسخ :
گفته شده که الزام به حجاب، موجب سلب حقّ آزادی زن بوده و در حقیقت نوعی توهین به حیثیت انسانی او است.

پاسخ:
اولاً: در جای خود گفته شده که هنگام تزاحم بین ملاک اهمّ و مهم، ملاک اهم مقدم بر ملاک مهم است. گرچه زن حق آزادی دارد، ولی اگر آزادی او منجرّ به سلب آزادی از اجتماع و فساد در جامعه شود و نیروی کار را مستأصل کند آزادی او باید فدای آزادی اجتماع گردد.

ثانیاً: اسلام زن را در خانه حبس نکرده است، بلکه می گوید هنگام معاشرت زن با مرد، به خاطر حفظ کرامت زن و مصلحت عمومی جامعه، زنان باید از پوشش عقلایی و اسلامی استفاده کنند تا نظام خانواده و اجتماع آسیب نبیند.

منبع: اسلام شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، 1386 شمسی، چاپ سوم، ص 531.

پرسش های مرتبط با حجاب:

آیا حجاب زنان با چادر مشکی بهتر است؟

اگر به جای چادر از پوشش مناسب مانتو و مقنعه استفاده شود چگونه است ؟ برای فلسفه چادر توضیح کافی بدهید .

منشاء این که می گویند چادر حجاب برتر است چیست ؟

پوشیدن مانتو و مقنعه در بیرون منزل چه حکمی دارد؟

حد پوشش زنان چه مقدار است و اگر سهوا چادر کنار رود و در معرض دید نامحرم باشد اشکال دارد؟