چهارشنبه، 22 اسفند 1397

موسیقی سنّتی و غربی

پرسش :

آیا میان انواع موسیقی‌ها ـ از قبیل اصیل (سنّتی)، کلاسیک، محلی، پاپ و … ـ تفاوتی در حکم هست؟

پاسخ :

همه مراجع: خیر، هیچ‌گونه تفاوتی میان آن‌ها در حکم نیست و معیار حرمت استماع موسیقی، مطرب و لهوی بودن آن است.[۱]

پی نوشت ها:
[۱]ـ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۰۲؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۲۷؛ ۱۱۴۶؛ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۲۷؛ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۴۳؛ سیستانی، sistani.org، موسیقی، ش ۲۶ و ۲۲ و ۵؛ نوری، استفتائات، ج ۲، س ۵۴۸؛ دفتر: امام، بهجت، فاضل و وحید.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

حکم انتشارات کتاب در زمینه مسائل آموزشی و تحقیقی موسیقی چیست؟

حکم نگه‌داری آلات موسیقی چیست؟

حکم خرید و فروش آلات موسیقی چیست؟

چاپ آگهی در مطبوعات و یا انعکاس در صدا و سیما به منظور جلب افراد مورد نظر، برای آموزش موسیقی چه حکمی دارد؟ آیا مصداق ترویج است؟

حکم تشکیل نمایشگاه آلات موسیقی چیست؟

آنچه از تلویزیون پخش می‌شود، باید جنبه تصویری و دیداری داشته باشد متأسفانه سال‌ها است که تلویزیون صدای موسیقی را پخش می‌کند و روی این صدا تصویر منظره و طبیعت قرار می‌دهد. هنرمندان این رشته، این اقدام تلویزیون...

ضبط و تکثیر ترانه و موسیقی، چه حکمی دارد؟