چهارشنبه، 22 اسفند 1397

نوار غیر قانونی

پرسش :

آیا می‌شود به نواری که از نظر قانونی غیر مجاز است؛ ولی شرعاً غنا و مطرب محسوب نمی‌شود، گوش داد؟

پاسخ :

همه مراجع: اگر موسیقی و غنای حرام نباشد، گوش دادن به آن حرام نیست؛ ولی رعایت قانون و مقررات واجب است.[۱]

پی نوشت ها:
[۱]ـ مکارم، استفتائات، ج ۲، س ۷۱۲؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۲۰ و ۱۰۱۸ و ۹۹۸؛ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۴۳ و ۱۰۵۰؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۹۵ و ۱۰۰۲ و ۱۰۰۴ و ۹۹۹؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۳۹؛ سیستانی،sistani.org (موسیقی) ش ۲۷ و ۲۲ و ۱۰؛ نوری، توضیح المسائل، (مسائل مستحدثه)، استفتائات، ج ۲ س ۵۴۱ و ۵۴۷؛ دفتر: بهجت و وحید.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

گوش دادن به ترانه و موسیقی‌های تولید شده در خارج، چه حکمی دارد؟

آیا میان انواع موسیقی‌ها ـ از قبیل اصیل (سنّتی)، کلاسیک، محلی، پاپ و … ـ تفاوتی در حکم هست؟

حکم انتشارات کتاب در زمینه مسائل آموزشی و تحقیقی موسیقی چیست؟

حکم نگه‌داری آلات موسیقی چیست؟

حکم خرید و فروش آلات موسیقی چیست؟

چاپ آگهی در مطبوعات و یا انعکاس در صدا و سیما به منظور جلب افراد مورد نظر، برای آموزش موسیقی چه حکمی دارد؟ آیا مصداق ترویج است؟

حکم تشکیل نمایشگاه آلات موسیقی چیست؟