چهارشنبه، 22 اسفند 1397

زدن ظرف و حلبی

پرسش :

کوبیدن بر روی ظرف پلاستیکی و حلبی در عروسی‌ها و غیر آن چه حکمی دارد؟

پاسخ :

همه‌ی مراجعه (به جز تبریزی و سیستانی): اگر به طور لهوی و مناسب مجالس گناه و خوش‌گذرانی کوبیده نشود، اشکال ندارد.[۱]
آیات عظا تبریزی و سیستانی: کوبیدن بر ظروف یاد شده، حرام نیست.[۲]

پی نوشت ها:
[۱]ـ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۷۳۵ و ۱۷۳۶؛ خامنه‌ای،‌ اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۳۳؛ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۳۳؛ امام، استفتا‌ئات، ج ۱، س ۵۳۳؛ امام،‌استفتا‌ئات، ج ۲، (مکاسب محرمه)، س ۲۷ و ج ۳، موسیقی، س ۱۰۷؛ دفتر: بهجت، صافی و وحید.
[۲]ـ تبریزی، صراط النجاه، ج ۲، س ۹۲۳ و ۹۳۰ و ج ۶، س ۱۴۵۶؛ دفتر: سیستانی.

​​​​​​منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

در مورد کسانی که در خوابگاه‌های دانشجویی به موسیقی‌های مبتذل گوش می‌دهند، چه باید کرد؟

آیا ملاک در تشخیص موسیقی حرام، نوع مردم است یا شخص؟

ملاک و مرجع تشخیص موسیقی و غنای حرام، در نظام اسلامی کیست: وزارد ارشاد، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، کارشناسان موسیقی، فقیهان و یا عرف؟

آیا می‌شود به نواری که از نظر قانونی غیر مجاز است؛ ولی شرعاً غنا و مطرب محسوب نمی‌شود، گوش داد؟

گوش دادن به ترانه و موسیقی‌های تولید شده در خارج، چه حکمی دارد؟

آیا میان انواع موسیقی‌ها ـ از قبیل اصیل (سنّتی)، کلاسیک، محلی، پاپ و … ـ تفاوتی در حکم هست؟

حکم انتشارات کتاب در زمینه مسائل آموزشی و تحقیقی موسیقی چیست؟