چهارشنبه، 22 اسفند 1397

آهنگ مشکوک

پرسش :

حکم گوش دادن به آهنگ و صدای مشکوک چیست؟

پاسخ :

همه مراجع (به جز صافی): گوش دادن به آهنگ و موسیقی‌های مشکوک، اشکال ندارد[۱].
آیه الله صافی: گوش دادن به آهنگ‌هایی که با آلات موسیقی نواخته می‌شود، جایز نیست (هرچند مشکوک باشد)[۲].

آیا می‌توان استفاده از موسیقی حرام را برای امری مهم‌تر، همچون مقابله با هجوم فرهنگی و سیاسی غرب (برای مدّتی و یا مردم منطقه‌ای)، جایز دانست؟

پی نوشت ها:
[۱]. اما، استفتائات، ج ۲، (مکاسب محرمه)، س ۳۱؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۳۹؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۹۹؛ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۲۰؛ بهجت، توضیح المسائل، متفرقه، م ۲۰، تبریزی، استفتائات، س ۱۰۵۰؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج ۲، م ۲۰؛ دفتر: نوری و وحید.
[۲]. صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۱۰۱۸ و ۱۰۰۷ و ۹۹۸ و ۹۹۷٫

پرسش های مرتبط:

آیا می‌توان استفاده از موسیقی حرام را برای امری مهم‌تر، همچون مقابله با هجوم فرهنگی و سیاسی غرب (برای مدّتی و یا مردم منطقه‌ای)، جایز دانست؟

حکم نواختن با آلات موسیقی را بیان کنید؟

آیا زن و شوهر به خاطر تمایل به یکدیگر و افزایش شهوت، می‌توانند به موسیقی گوش فرا دهند؟

حکم استفاده از دف و دایره‌ی زنگی، در عروسی چیست؟

آیا همه سازهای دستی و الکترونیکی ایرانی و غربی، حکم واحدی دارند؟

کوبیدن بر روی ظرف پلاستیکی و حلبی در عروسی‌ها و غیر آن چه حکمی دارد؟