چهارشنبه، 22 اسفند 1397

حکم گوش دادن اجباری به موسیقی حرام

پرسش :

در اتوبوسرانی بین شهری که نوار مبتذل می‌گذارند و تذکّر فایده‌ای ندارد؛ حکم گوش دادن به آن چگونه است؟

پاسخ :

همه مراجع: اگر احتمال تأثیر بدهید –با تحقق سایر شرایط- باید نهی از منکر کنید و اگر نمی‌پذیرد، چنانچه حضور شما در اتبوبوس باعث استماع موسیقی حرام یا تأیید گناه گردد، (اگر برایتان امکان دارد) باید پیاده شوید؛ ولی بدانید اگر به طور ناخودآگاه صدای موسیقی حرام به گوش شما برسد، اشکال ندارد[۱].

 پی نوشت ها:
[۱]. دفتر: همه مراجع.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

حکم گوش دادن به آهنگ و صدای مشکوک چیست؟

آیا می‌توان استفاده از موسیقی حرام را برای امری مهم‌تر، همچون مقابله با هجوم فرهنگی و سیاسی غرب (برای مدّتی و یا مردم منطقه‌ای)، جایز دانست؟

حکم نواختن با آلات موسیقی را بیان کنید؟

آیا زن و شوهر به خاطر تمایل به یکدیگر و افزایش شهوت، می‌توانند به موسیقی گوش فرا دهند؟

حکم استفاده از دف و دایره‌ی زنگی، در عروسی چیست؟

آیا همه سازهای دستی و الکترونیکی ایرانی و غربی، حکم واحدی دارند؟

کوبیدن بر روی ظرف پلاستیکی و حلبی در عروسی‌ها و غیر آن چه حکمی دارد؟