چهارشنبه، 22 اسفند 1397

تحمل موسیقی

پرسش :

در صورتی که در مجلسی مجبور هستیم موسیقی مطرب و لهوی را تحمّل کنیم؛ آیا باز هم مرکتب گناه می‌شویم؟

پاسخ :

همه مراجع: اگر احتمال تأثیر می‌دهید –با فراهم بودن سایر شرایط- باید نهی از منکر کنید و اگر نمی‌پذیرند، چنانچه حضور شما در آن‌جا باعث استماع موسیقی حرام و یا تأیید گناه گردد، مجلس را ترک کنید؛ مگر آن‌که باعث فتنه و فساد شود. در این صورت ماندن در آن محل، به مقدار ضرورت اشکال ندارد. البته باید در صورت امکان از گوش ددن به موسیقی حرام اجتناب ورزید و اگر صدای آن بدون دلخواه به گوش شما رسید، اشکال ندارد[۱].

پی نوشت ها:
[۱]. دفتر: همه.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

من در مکانی کار می‌کنم که صاحب آن همیشه به نوارهای موسیقی مبتذل و حرام گوش می‌دهد و من هم مجبور به شنیدن آن هستم؛ آیا این کار برای من جایز است یا خیر؟

در اتوبوسرانی بین شهری که نوار مبتذل می‌گذارند و تذکّر فایده‌ای ندارد؛ حکم گوش دادن به آن چگونه است؟

حکم گوش دادن به آهنگ و صدای مشکوک چیست؟

آیا می‌توان استفاده از موسیقی حرام را برای امری مهم‌تر، همچون مقابله با هجوم فرهنگی و سیاسی غرب (برای مدّتی و یا مردم منطقه‌ای)، جایز دانست؟

حکم نواختن با آلات موسیقی را بیان کنید؟

آیا زن و شوهر به خاطر تمایل به یکدیگر و افزایش شهوت، می‌توانند به موسیقی گوش فرا دهند؟

حکم استفاده از دف و دایره‌ی زنگی، در عروسی چیست؟