چهارشنبه، 22 اسفند 1397

موسیقی نیروبخش

پرسش :

اگر گوش دادن به موزیک، باعث نیرو گرفتن و علاقه پیدا کردن به کار باشد، حکمش چیست؟

پاسخ :

همه مراجع: اگر از نوع موسیقی حرام باشد، گوش دادن به آن جایز نیست (هر چند باعث علاقه پیدا کردن به کار شود)[۱].

پی نوشت ها:
[۱]. خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۴۳ و ۱۱۵۷ و ۱۱۴۷؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، س ۹۹۹ و ۱۰۰۵؛ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۲۰؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۸۸؛ تبریزی، صراط النجاه، ج ۱، س ۱۰۱۴ و ج ۵، س ۱۱۴۹؛ دفتر: امام، بهجت، سیستانی نوری و وحید.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

آیا استماع موسیقی و یا غنا به قصد تفریح، تفنّن و گذراندن اوقات فراغت اشکال دارد؟

گوش دادن به موسیقی غم‌انگیز چه حکمی دارد؟

آیا گوش دادن به موسیقی، حد (اندازه و زمان) مشخصی دارد؟ برای مثال اگر کسی دودقیقه به قطعه‌ای از موسیقی لهوی گوش دهد، آیا مرتکب گناه شده است؟

شنیدن صدای موسیقی بدون اختیار، چه حکمی دارد؟

اگر به مجلس عروسی و مانند آن دعوت شدیم؛ ولی در اثنای امر، موسیقی و ترانه‌ی مبتذل پخش کردنأ، تکلیف چیست؟ آیا باید محل را ترک کنیم؟

در صورتی که در مجلسی مجبور هستیم موسیقی مطرب و لهوی را تحمّل کنیم؛ آیا باز هم مرکتب گناه می‌شویم؟

من در مکانی کار می‌کنم که صاحب آن همیشه به نوارهای موسیقی مبتذل و حرام گوش می‌دهد و من هم مجبور به شنیدن آن هستم؛ آیا این کار برای من جایز است یا خیر؟

در اتوبوسرانی بین شهری که نوار مبتذل می‌گذارند و تذکّر فایده‌ای ندارد؛ حکم گوش دادن به آن چگونه است؟