جمعه، 24 اسفند 1397

مسح کردن در گرما

پرسش :

اگر به جهت گرمى هوا یا جهات دیگر، براى مسح سر و پا رطوبتى در کف دست نمانده باشد، تکلیف چیست؟

پاسخ :
آیات عظام امام، صافى، فاضل، مکارم و نورى: از اعضاى وضو رطوبت بگیرد و با آن مسح کند.[۱]
آیه اللّه  بهجت: بنابر احتیاط واجب، باید نخست از رطوبت محاسن و ابرو بگیرد و اگر در آنها ترى نبود، از دست ها رطوبت بگیرد.[۲]
آیات عظام تبریزى، سیستانى و وحید: باید از محاسن خود رطوبت بگیرد و با آن مسح کند.[۳]
آیه اللّه  خامنه اى: باید از رطوبت محاسن و ابرو رطوبت بگیرد و با آن مسح کند.[۴]

 پی نوشت ها:
[۱] – توضیح المسائل مراجع، م ۲۵۷
[۲] – بهجت، توضیح المسائل مراجع، م ۲۵۷
[۳] – وحید، توضیح المسائل، م ۲۶۳؛ تبریزى و سیستانى، توضیح المسائل مراجع، م ۲۵۷
[۴] – خامنه اى، اجوبه، س ۱۱۳

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.