جمعه، 24 اسفند 1397

کیفیت شستن صورت و دستها در وضو

پرسش :

در وضو، شستن صورت و دست ها تا چند مرتبه جایز است؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى، فاضل و نورى: براى مرتبه اول واجب و مرتبه دوم جایز و مرتبه سوم و بیشتر از آن حرام است.[۱]

آیات عظام بهجت، سیستانى، صافى و وحید: براى مرتبه اول واجب و مرتبه دوم مستحب و مرتبه سوم و بیشتر از آن حرام است.[۲]

آیه اللّه  تبریزى: براى مرتبه اول واجب و مرتبه دوم بنا بر نظر مشهور مستحب است؛ ولى احتیاط واجب در دست چپ ترک مرتبه دوم است و براى مرتبه سوم و بیشتر از آن حرام است.[۳]

آیه اللّه  مکارم: براى مرتبه اول واجب و بنا بر احتیاط واجب ترک مرتبه دوم است و براى مرتبه سوم و بیشتر از آن، حرام است.[۴]

 پی نوشت ها:
[۱] – امام، فاضل و نورى، توضیح المسائل مراجع، م ۲۴۸ و خامنه اى، اجوبه، س ۱۰۲
[۲] – بهجت، صافى و سیستانى، توضیح المسائل مراجع، م ۲۴۸ ؛ وحید، توضیح المسائل، م ۲۵۴
[۳] – تبریزى، توضیح المسائل مراجع، م ۲۴۸
[۴] – مکارم، توضیح المسائل مراجع، م ۲۴۸

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.