جمعه، 24 اسفند 1397

علاقه‌مندی فرزند به پیش دبستانی

پرسش :

چه کار انجام دهم که فرزند شش ساله‌ام به پیش دبستانی علاقه‌مند شود؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

اگر والدین می‌خواهند فرزندانشان را به پیش دبستانی بفرستند، باید توجّه داشته باشند که محوریّت آن مرکز با بازی و مهارت آموزی باشد؛ یعنی در آن‌جا باید آموزش به صورت غیر مستقیم صورت گیرد. اگر این فضا وجود داشته باشد، کودکان به آنجا علاقه‌مند می‌شوند.

البتّه ممکن است دلایل دیگری برای فرار بچّه‌ها از پیش دبستانی وجود داشته باشد که عبارتند از:

الف. خواب نامناسب
وقتی کودکان شب‌ها دیر وقت بخوابند و مجبور باشند که صبح زود بیدار شوند، علاقه‌ی خود را به مدرسه از دست می‌دهند؛ لذا توصیه می‌شود که بچّه‌ها در ایّام مدارس به موقع بخوابند؛ خصوصاً اگر شیفت صبح باشند.

ب. دشواری تکالیف
دشواری تکالیف باعث می‌شود که بچّه‌ها از رفتن به مدرسه دلسرد شوند؛ لذا توصیه‌ی ما این است که بچّه‌ها به مراکزی سپرده شوند که در آن‌جا مباحث به صورت غیر مستقیم به آن‌ها آموزش داده می‌شود.

ج. تهدید
پدر و مادر نباید مرکز آموزشی را تهدیدی برای فرزند خود قرار دهند؛ به این صورت که اگر بچّه کار بدی انجام داد او را تهدید به مدرسه رفتن کنیم؛ با این کار کودک با خود تصوّر می‌کند که مدرسه مانند زندان است و خانواده برای آسایش خود او را به آنجا می‌فرستند.