جمعه، 24 اسفند 1397

آموزش مسائل شرعی به فرزند

پرسش :

مسائل شرعی را از چه سنّی با فرزند مطرح کنیم؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

این روندی که در کتب درسی برای بیان مسائل شرعی وجود دارد، خیلی خوب است؛ ابتدا در آن کتاب بچّه ها  با وضو گرفتن، طهارت و نجاسات  آشنا می شوند. اصل تدریجی آموزش دادن خیلی خوب است.

هنر والدین
 امّا اگر منظور ایشان بیان مسائل بلوغ است، باید بگویم: این هنر والدین است که چگونه آن را مطرح کنند. ما توصیه نمی کنیم که والدین در ابتدا آن مسائل خاصّ بلوغ را با بچّه ها مطرح کنند؛ بلکه باید در ابتدا از بلوغ فکری، بلوغ اقتصادی، بلوغ عاطفی و حتی بلوغ جسمی با بچّه صحبت کنند و بعد یک اشاره ی ظریفی به بلوغ خاصّ بچّه ها داشته باشند.

بیان مسائل بلوغ توسط کارشناس
اگر والدین مسائل مربوط به بلوغ را با فرزند مطرح نکنند، بهتر است. والدین باید این مسئله را به یک کارشناس یا مربّی ارجاع دهند. حالا این کارشناس چه کسی می تواند باشد؟ یک وقتی می بینیم که بچّه در مدرسه  یک مربّی خوبی دارد یا معلّم دینی خوبی دارد؛ اگر بچّه از طریق آنها این مسائل را بشنود خیلی بهتر است از این که از پدر یا مادر بشنود.