شنبه، 25 خرداد 1398

محاسبه ثلث اموال

پرسش :

شخصی وصیت کرده که پنج سال نماز و روزه و پانصد روز کفاره و یک میلیون ردّ مظالم از مالش پرداخت شود. اگر یک سوم اموالش سه میلیون باشد، چگونه باید این سه میلیون را بین این موارد تقسیم کند؟

پاسخ :
کفاره و رد مظالم، از اصل ترکه پرداخت شود؛ ولی نماز و روزه، از ثلث محاسبه می شود و چنانچه هزینه آن ها از ثلث بیشتر است و ورثه راضی نباشند از بقیه ترکه پرداخت شود، به نسبت از نماز و روزه کم می شود و در این صورت هر مقدار از نماز و روزه باقی ماند، بر پسر بزرگتر واجب است انجام دهد.

منبع: leader.ir