يکشنبه، 23 تير 1398

حکم تلقیح نطفه شوهر متوفی به همسر

پرسش :

منی مرد، تا 72 ساعت بعد از مرگ، از نظر علمی دارای حیات کامل است؛ آیا اگر زوجه درخواست تلقیح مصنوعی از شوهر خود را بکند، اطبا مجاز به این کار هستند و حکم ولد چیست؟ لازم به ذکر است این عمل بعضاً در خارج، اعمال می‌‏گردد و عمده در مواردی است که زوجه از زوج فرزندی نداشته باشد و در همان اوایل ازدواج به هر دلیلی زوج متوفی گردد.

پاسخ :
اشکال ندارد و ولد ملحق به صاحب نطفه و صاحب رحم است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.