سه‌شنبه، 25 تير 1398

عدم حق ورثه در تصرف ترکه قبل از عمل به وصیت

پرسش :

اگر کسی نسبت به ‏ثلث ماترک خود وصیت کند که آن را از اصل مال اخذ و به ‏مساکین بدهند، آیا وصی شرعی و قانونی او می‌‌تواند از این امر بدون عذر، منصرف بشود؟ و آیا برای ورّاث جایز است بدون ادای حق موصی لهم، کل مال را بین خود تقسیم کنند؟

پاسخ :
تا به وصیت عمل نشده ورثه حق تصرف در ترکه را ندارند و بر وصی لازم است بر طبق وصیت عمل نماید.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.