چهارشنبه، 26 تير 1398

عدم حق رجوع مرد در طلاق خلع پیش از رجوع زن به بذل

پرسش :

این‌جانب زنم را طلاق خلعی دادم و بعد از گذشت یک ماه رجوع کردیم و به مهر قبلی راضی شدیم، بعداً هردوی ما رفتیم به حرم حضرت رضا (ع) پیش یک نفر روحانی و به او گفتیم: عقد ما را تجدید کنید و جریان را به او گفتیم که یک ماه نشده طلاق داده‌‏ام. او گفت: نمی‏‌خواهد عقد خود را تجدید کنید، همان عقد سابق شما درست است. شهود هم دو نفر بودند. بعداً پدر زنم تصمیم گرفت زن مرا به ازدواج فرد دیگری دربیاورد و مجلس شیرینی خورانی گرفتند و در آن مجلس این زن منکر رجوع قبلی خود می‌‏شود و قسم می‏خورد که رجوع نکردیم و من هم قسم می‏خورم که رجوع کردیم و آن دو نفر شهود هم قسم می‏خورند که رجوع کرده، حال بفرمایید که آیا قسم زن قبول است یا حرف دو نفر شهود و شوهر زن؟

پاسخ :
در طلاق خلعی مرد حق رجوع ندارد مگر بعد از رجوع زن در بذل و در صورت اختلاف در رجوع زن در بذل، حکم به صحت رجوع مرد نمی‌‏شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.